Rybníček sa chce posunúť vyššie: Plánuje vstup po najvyššej politiky

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 09:33 • 2 min
Rybníček sa chce posunúť vyššie: Plánuje vstup po najvyššej politiky

Trenčín - "Keď dokončím misiu v Trenčíne, mám ambíciu posunúť sa vyššie", vyhlásil v relácii Aréna Daga Daniša súčasný trenčiansky primátor Richard Rybníček.

slovakia

left justify in out

Zároveň vylúčil, že by kandidoval do Národnej rady Slovenskej republiky už v nadchádzajúcich parlamentných voľbách v roku 2016, uvádza denník Hospodárske noviny. Mnohí ho poznajú ako bývalého krízového riaditeľa Slovenskej televízie, na jej obrazovkách uviedol komerčne úspešný projekt Superstar, za čo bol aj kritizovaný. Politológovia sa zhodujú, že je predčasné hodnotiť Rybníčkov vstup do najvyššej politiky.

 

Tomáš Koziak z košickej Univerzity Pavla Jozefa Šafárika vidí aj napriek odstupu jeho šance reálne. Politológ Slovenskej akadémie vied Juraj Marušiak konkretizuje, že Richard Rybníček môže zamiešať karty hlavne na konzervatívnom krídle pravice. Samotný Rybníček sa k otázke, či by vstúpil do existujúcej strany, alebo by založil vlastnú, vyjadril len nepriamo: "Som konzervatívec, ale nemám potrebu byť súčasťou straníckej štruktúry". Okrem túžby po Národnej rade SR však trenčiansky primátor pripustil, že sa v roku 2018 možno pokúsi zabojovať o primátorskú stoličku tretí raz a zostane tak aj naďalej v komunálnej politike. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies