Premiérka Dánska odložila svoju svadbu, dôvodom je summit EÚ

NETKY.SK • 26 Jún 2020, 11:59 • 2 min
Premiérka Dánska odložila svoju svadbu, dôvodom je summit EÚ

KODAŇ - Dánska premiérka Mette Frederiksenová už po druhý raz odložila svoju vlastnú svadbu. Dôvodom najnovšieho presunu je jej účasť na júlovom mimoriadnom summite EÚ.

slovakia

left justify in out

Prvý summit v Bruseli po koronakríze 

Summit, ktorého cieľom je dosiahnutie dohody o sedemročnom rozpočte EÚ a tiež o pláne na obnovu hospodárstva po pandémii nového koronavírusu, sa bude konať 17.-18. júla v Bruseli. Od vypuknutia pandémie pôjde o prvý summit, na ktorom budú lídri EÚ aj fyzicky prítomní. Dosiaľ sa stretávali výlučne cez videokonferencie.

 

img

 

Práca na prvom mieste 

Frederiksenová sa zo svojím životným partnerom Boom Tengbergom mala zosobášiť 18. júla. Na Facebooku však vo štvrtok oznámila, že svadbu presunula pre zasadnutie Európskej rady v Bruseli, keďže si "musí robiť svoju prácu a chrániť záujmy Dánska".

 

 

"Veľmi sa teším na to, že si vezmem tohto úžasného muža... Nebude to však také jednoduché, teraz bolo zvolané zasadnutie Európskej rady v Bruseli presne na tú júlovú sobotu, v ktorú sme sa chceli vziať," napísala tiež v príspevku.

 

Už druhýkrát 

Dodala, že jej partner je našťastie "veľmi trpezlivý", a ona sa už teší, že mu určite už čoskoro povie svoje "áno". Nový termín svadby pritom zatiaľ nezverejnila. Dvojica sa mala pôvodne zosobášiť už v lete 2019, svadbu však vtedy odložila pre konanie dánskych parlamentných volieb.

 

img

 

Príliš vysoký fond na obnovu 

Dánsko spoločne s Rakúskom, Švédskom a Holandskom tvrdí, že fond obnovy po koronakríze v hodnote 750 miliárd eur, ktorý by sa mal podľa návrhov Európskej komisie prerozdeliť medzi členské krajiny v podobe grantov a výhodných pôžičiek, je príliš vysoký a všetky v rámci neho rozdané peniaze by sa mali neskôr vrátiť EÚ.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona