UFC: McGregor absolvoval operáciu, v klietke ho tento rok už neuvidíme

NETKY.SK • 18 Júl 2021, 10:30 • 2 min
UFC: McGregor absolvoval operáciu, v klietke ho tento rok už neuvidíme

MMA je tvrdý šport, ktorý si vyberá svoju daň. Svoje o tom vie aj Conor McGregor, ktorý si minulý týždeň počas zápasu s Dustinom Poirierom škaredo zlomil nohu a čaká ho dlhá pauza.

slovakia

left justify in out

Mal to byť vrchol leta v UFC. McGregorPoirier sa stretli v rozhodujúcom zápase, ktorý mal definitívne určiť, ktorý z dvoch rivalov bude zápasiť o titul v ľahkej váhe. Írsky bojovník neostal svojej kontroverznej povesti nič dlžný a pred zápasom sa snažil dostať Američanovi do hlavy aj tým, že v rámci svojich provokácií spomenul jeho manželku. Zápas bol napokon ukončený predčasne po tom, keď Conor zle dostúpil na nohu a zlomil si členok.

 

 

McGregor má v tejto chvíli za sebou operáciu, ktorá dopadla úspešne, noha sa však bude hojiť až do januára budúceho roka. Podľa lekárov bude bojovník najbližších 6 týždňov používať barly a kompletná liečba potrvá zhruba 6 mesiacov. Keď k tomu pripočítame prípravu na zápas, bavíme sa o absencii v dĺžke 9-12 mesiacov.

 

Napriek nie najlepšej forme je Conor pre UFC stále dôležitým bojovníkom, keďže platené akcie s jeho menom na zápasníckej karte sa predávajú najlepšie zo všetkých. Spoločnosť teda bude s najväčšou pravdepodobnosťou chcieť vyťažiť z jeho návratu čo najviac a avizovaný prestup do profesionálneho wrestlingu zatiaľ zrejme nehrozí.

 

 

O zápase McGregora s Poirierom sa nehovorilo len v súvislosti so zranením. Ír sa pred zápasom vyhrážal svojmu protivníkovi smrťou, v čom pokračoval aj po súboji, keď by medzi obomi rivalmi mal nastať relatívny mier. A hoci Poirier zvládol provokácie so stoickým pokojom, Conora kritizovalo viacero osobností MMA, napríklad veterán Paul Felder.

 

„Sedíš na zemi so zlomenou nohou a vyhrážaš sa smrťou niekomu, kto proti tebe dvakrát jasne dominoval. Kľudne k tebe mohol prísť, kopnúť ťa do hlavy a bez zubov ťa nechať umrieť na canvase. To ty si sa ocitol v situácii, v ktorej si sa mohol obávať o vlastný život. Mal si prejaviť viac pokory. Jasné, robíme veľmi násilný šport, v ktorom ide o to, aby sme zo seba vymlátili dušu a jeden druhého vypli. Tak to je, no hovoriť o vražde je cez čiaru. Rovnako ako útoky na rodinu. Toto by sa nemalo stávať a dúfam, že už nič podobné neuvidím,“ dodal Felder.

 

 

Felder je v MMA kruhoch známy ako bojovník, ktorý vždy vyznával rešpekt k súperovi a počas zápasov bol ochotný zájsť až za hranice svojich možností, čo potvrdzuje fakt, že bojoval so zlomenou rukou či prepichnutými pľúcami. Tento rok sa oficiálne rozlúčil so svojou bohatou kariérou a v súčasnosti pôsobí v UFC ako komentátor.

 

UFC však zažila tento víkend aj príjemnejšiu udalosť. Bývalá šampiónka v bantamovej váhe Miesha Tate včera vo svojom prvom zápase po piatich rokoch zvíťazila nad Marion Reneau v 3. kole na TKO a získala ocenenie za výkon večera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies