Ružinov odsúhlasil predaj zverených pozemkov pod obchvat Bratislavy

NETKY.SK • 27 September 2016, 18:06 • 2 min
Ružinov odsúhlasil predaj zverených pozemkov pod obchvat Bratislavy

BRATISLAVA – Bratislavský Ružinov predá Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) pozemky pod obchvat hlavného mesta, ktoré sú zverené do správy mestskej časti. Jednohlasne o tom dnes rozhodli ružinovskí poslanci na rokovaní miestneho zastupiteľstva.

slovakia

left justify in out

Ružinov predal podľa predloženého materiálu pozemky NDS za vyše 3,448 milióna eur. Z tohto predaja by mala mať mestská časť predpokladaný príjem 50 percent, čo je viac ako 1,72 milióna eur. Rovnakú sumu dostane podľa štatútu hlavného mesta aj bratislavská samospráva. O kúpu pozemkov požiadala NDS so zámerom majetkovoprávneho usporiadania vlastníckych vzťahov k pozemkom pod stavbami D4 Bratislava Jarovce – Ivanka Sever, Bratislava Križovatka Prievoz - rekonštrukcia a R7 Bratislava Ketelec – Bratislava Prievoz.

 

Aby mohla mestská časť zverené pozemky predať sama, musela mať súhlasné stanovisko primátora Bratislavy Iva Nesrovnala. Starosta oň požiadal 9. septembra, po tom, ako v tom čase zastupiteľstvo hlavného mesta pre neuznášaniaschopnosť o predaji a prenájme pozemkov nerozhodlo. Primátor tento súhlas udelil začiatkom septembra, a to po tom, čo bratislavskí mestskí poslanci predaj a prenájom pozemkov pod obchvat hlavného mesta NDS neodsúhlasili. Nesrovnal sa následne dohodol s ministrom dopravy Árpádom Érsekom, že pozemky pod obchvat Bratislavy sa budú predávať oddelene. Časť odpredá NDS hlavné mesto, časť bratislavské mestské časti, ktoré majú niektoré pozemky v správe.

 

Takýto scenár pritom navrhovala aj tá časť mestských poslancov, ktorá predaj a prenájom pozemkov pod obchvat na mestskom zastupiteľstve neodsúhlasila. Predložený návrh uznesenia bol totiž podľa nich protiprávny a jeho schválením by porušili zákon o Bratislave i štatút hlavného mesta. Správne by podľa nich bolo, ak by hlasovali len o predaji pozemkov vo vlastníctve hlavného mesta, ktoré neboli zverené mestským častiam. Podľa primátora bol však predložený materiál profesionálne pripravený a podieľali sa na tom aj niektoré mestské časti. Tá samospráva, ktorá prejavila záujem, predala podľa neho pozemky už vopred samostatne, ako to bolo v prípade Jaroviec.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies