Polícia varuje pred poľadovicou, vodičom radí jazdiť opatrne

NETKY.SK • 14 Január 2020, 09:02 • 2 min
Polícia varuje pred poľadovicou, vodičom radí jazdiť opatrne

BRATISLAVA - Polícia varuje vodičov pred poľadovicou takmer na celom území krajiny. Zároveň odporúča vodičom, aby si dali pozor na cestách a jazdili opatrne.

slovakia

left justify in out

Radšej pomalšie 

Polícia upozorňuje na staré známe heslo: "Pomaly ďalej zájdeš." Ako dodáva, v prípade šmyku dáva vodičom nižšia rýchlosť nielen viac času na reakciu, ale tiež výrazne znižuje hrozbu zranenia.

 

img

 

Brzdenie

Podľa polície sa je potrebné pozerať ďalej a predvídať. V prípade brzdenia radia, aby vodiči brzdili vtedy, keď sú kolesá vyrovnané. "Predídete tak prípadnému šmyku. Pred ostrou zákrutou spomaľte naozaj výrazne," varuje polícia.

 

Odstup

Ďalšou radou pre vodičov na cestách s poľadovicou je, aby nerobili na vozovke prudké pohyby. "Udržiavajte si odstup, 'nelepte' sa zbytočne na auto pred vami," uzavrela polícia.

 

img

 

Výstraha

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na utorok dopoludnia výstrahu prvého stupňa pred tvorbou poľadovice. Tá platí pre celé územie Slovenska.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies