Rusov podpíše v pondelok zmluvu na tri roky s Gliwicami

NETKY.SK • 11 Január 2015, 21:40 • 2 min
Rusov podpíše v pondelok zmluvu na tri roky s Gliwicami

TRNAVA - Futbalový brankár Dobrivoj Rusov prestupuje zo Spartaka Trnava do poľského mužstva Piast Gliwice.

slovakia

left justify in out

Odchovanec trnavskej Lokomotívy sa pred uzavretím kontraktu musí podrobiť v pondelok lekárskym testom a ak budú úspešné, ešte v prvý deň nového týždňa podpíše s účastníkom Ekstraklasy zmluvu na tri roky. Gliwice sú v tabuľke na 10. priečke, z devätnástich duelov získali 26 bodov. V klube už pôsobia Slováci Csaba Horváth a Matej Ižvolt.

 

"Nehrnul som sa nasilu do zahraničia, no keď prišla zaujímavá ponuka, zvážil som ju a po úvahe aj akceptoval. Sťahujeme sa aj s manželkou a dcérkou, zažijeme teda nové situácie, život v zahraničí, vyskúšam si novú ligu. Verím, že to všetci úspešne zvládneme. Som zvedavý, ako sa robí futbal v Poľsku. Cítim zvláštne pocity, zažívam novú situáciu, nikdy v kariére som niečo také ešte neriešil. Samozrejme, do Trnavy sa budem vždy rád vracať a počínanie Spartaka, môjho srdcového klubu, ďalej pozorne sledovať," povedal pre klubový web Spartaka Dobrivoj Rusov, ktorý v utorok oslávi 22. narodeniny. 

 

"Keď sme s Dobrivojom v lete predlžovali zmluvu, očakávali sme, že odchytá celý ročník a po sezóne sa budeme baviť o jeho prestupe. Ponuka však prišla nečakane už teraz. ´Dobo´ prejavil záujem, aby ju klub akceptoval, pokladá to za dobrý posun v kariére. Otvorene treba priznať, že poľská liga je kvalitnejšia ako slovenská. Tieto skutočnosti zohľadnili aj majitelia klubu a súhlasili s transferom," uviedol na margo prestupu generálny manažér Spartaka Dušan Keketi. Trnavskí funkcionári už teraz pracujú na príchode nového brankára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies