Majetkové priznania všetkých 1353 sudcov Slovenska bude preverovať šesť kontrolných komisií

NETKY.SK • 13 Máj 2021, 11:28 • 2 min
Majetkové priznania všetkých 1353 sudcov Slovenska bude preverovať šesť kontrolných komisií

BRATISLAVA - Súdna rada pridelila šiestim kontrolným komisiám majetkové priznania všetkých 1353 sudcov Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

K 13. máju sudcovia doručili súdnej rade celkovo 1348 majetkových priznaní elektronicky, jedno doručil sudca fyzicky a jedno v stave koncept. Doposiaľ svoje majetkové priznanie nedoručili traja sudcovia.

 

Prečítajte si tiež: Vy sa sudcom a prokurátorom nevyhrážajte, odkazuje Remišová Ficovi

Od 1. januára 2021 nadobudol účinnosť ústavný zákon, ktorý pridal súdnej rade novú ústavnú kompetenciu, a to konať vo veciach majetkových pomerov sudcu. Preverovať majetkové pomery sudcu a prijímať stanoviská k sudcovskej spôsobilosti môže súdna rada na základe vlastného konania a preverovania. Súdna rada prijala piatich zamestnancov do novovzniknutej sekcie vyhľadávania informácií a zriadila prvé trojčlenné kontrolné komisie z členov súdnej rady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona