Šírila sa informácia, že Krčméry v Afrike robil s vakcínami pokusy na ľuďoch. Bol to ďalší hoax

NETKY.SK • 10 Marec 2021, 16:38 • 2 min
Šírila sa informácia, že Krčméry v Afrike robil s vakcínami pokusy na ľuďoch. Bol to ďalší hoax

Vladimír Krčméry zvažuje aj právne kroky voči šíriteľom dezinformácie.

slovakia

left justify in out

 

Infektológ Vladimír Krčméry, ktorý je aj členom epidemiologického konzília vlády, nikdy neorganizoval očkovanie v Afrike. Venoval sa tam liečbe malárie a HIV bez použitia vakcinácie. Polícia o tom informovala vo svojom profile Hoaxy a podvody - Polícia SR na sociálnej sieti. Reaguje tak na hoax, ktorý šírilo dezinformačné rádio Infovojna. Odvoláva sa pritom na rozhovor, ktorý Krčméry k tejto téme poskytol Denníku N.

 


Rádio Infovojna odvysielalo slová ženy žijúcej v Egypte, ktorá o Krčmérym rozprávala, že má údajne „zakázaný vstup do strednej Afriky, lebo tam robil zakázané pokusy s vakcínami“. Polícia upozorňuje, že infektológ Krčméry pôsobil v Ugande, Sudáne a Keni, nie v Stredoafrtickej republike. Afriku naposledy navštívil Afriku v roku 2017 a voči šíriteľom falošných správ zvažuje právne kroky.

 

KONŠPIRÁTORI SÚ TOTÁLNE ZÚFALÍ A NEVEDIA, ČO BY SI EŠTE MALI VYMYSLIEŤ: NAJNOVŠIE ZAÚTOČILI NA VLADIMÍRA...

Uverejnil používateľ Hoaxy a podvody - Polícia SR Streda 10. marca 2021


„Prečo sa konšpirátori neštítia šíriť klamstvá o konkrétnej osobe? Sú zúfalí. Nevedia, ako inak by mali presviedčať ostatných ľudí o svojich názoroch, a preto zachádzajú do najväčšieho suterénu - vybrali si tvár očkovacej kampane. Sú ochotní vymyslieť si čokoľvek a ublížiť akokoľvek,“ necháva sa počuť polícia na sociálnej sieti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies