Dobrá správa! Dodávky ropy sa majú už čoskoro obnoviť

NETKY.SK • 10 August 2022, 12:10 • 2 min
Dobrá správa! Dodávky ropy sa majú už čoskoro obnoviť

BRATISLAVA – Ukrajinská prepravná spoločnosť pozitívne zareagovala na návrh spoločností Slovnaft a MOL uhradiť tranzitné poplatky za prepravu ropy južnou vetvou ropovodu Družba.

slovakia

left justify in out

Slovnaft už platbu uskutočnil na účet spoločnosti a očakáva, že na základe toho sa v najbližších dňoch dodávky ropy obnovia. Informoval o tom v stredu hovorca Slovnaftu Anton Molnár, podľa ktorého s týmto riešením súhlasila aj ruská strana.

 

img

 

„Prerušenie dodávok nastalo po tom, ako sa vyskytli technické problémy na úrovni bánk v súvislosti s platbami za tranzitné poplatky z ruskej strany. Výrobný proces v bratislavskej rafinérii napriek tomu funguje bez prerušenia a zásobovanie trhu je plynulé,“ priblížil Molnár.

 

Bratislavská rafinéria podľa jeho slov v úzkej spolupráci s národným prepravcom, spoločnosťou Transpetrol, ako aj v súčinnosti s Ministerstvom hospodárstva (MH) SR počas tohto obdobia využíva na  spracovanie všetky dostupné rezervy v systéme.

 

img

 

Spoločnosť Slovnaft i MOL podľa Molnára iniciovali diskusiu s ukrajinskou aj ruskou stranou o možnosti zaplatenia tranzitného poplatku zo strany MOL-u, respektíve Slovnaftu, ktorý by umožnil obnovenie dodávok ropy.

 

Možno vás zaujme: Rusko plánuje napojiť jadrovú elektráreň



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona