Britská vláda poskytne príspevok Britom, ktorí ubytujú utečencov z Ukrajiny

NETKY.SK • 13 Marec 2022, 10:08 • 2 min
Britská vláda poskytne príspevok Britom, ktorí ubytujú utečencov z Ukrajiny

LONDÝN - Obyvatelia Spojeného kráľovstva, ktorí ubytujú na minimálne šesť mesiacov utečencov z Ukrajiny, dostanú od štátu príspevok vo výške 350 libier (zhruba 417 eur) mesačne. Oznámila to britská vláda, informovala v sobotu stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Vládna podpora sa týka ľudí, ktorí ubytujú jednotlivca alebo rodinu z Ukrajiny vo svojich domovoch alebo im ponúknu samostatnú nehnuteľnosť bez prenájmu. Tí, ktorí ponúkajú ubytovanie, budú preverení úradmi.

 

„Vyzývam ľudí v celej krajine, aby sa zapojili do tohto celonárodného úsilia a pomohli našim priateľom z Ukrajiny. Spoločne môžeme poskytnúť bezpečný domov tým, ktorí to tak zúfalo potrebujú," uviedol podľa agentúry Reuters britský minister pre bytovú výstavbu, komunity a samosprávu Michael Gove.

 

Britská humanitárna organizácia Rada pre utečencov však tvrdí, že tento systém pomoci neponúka ľuďom dostatočnú podporu.

Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu z Ukrajiny utieklo pred vojnou už viac ako 2,5 milióna ľudí. Väčšina z nich prišla do Poľska.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies