Rusov po výhre nad USA pozdravil Putin

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 09:55 • 2 min
Rusov po výhre nad USA pozdravil Putin

MINSK - Ruský prezident Vladimir Putin pozdravil a zablahoželal hokejovej reprezentácii svojej krajiny po pondelkovom víťazstve 6:1 nad výberom USA v B-skupine svetového šampionátu v Minsku.

slovakia

left justify in out

Hlava Ruska telefonovala do kabíny už päť minút po skončení duelu v Minsk Arene. Rusi vyhrali jasne aj tretí duel na šampionáte a s deviatimi bodmi sú lídrami svojej skupiny.

 

"Prezident Ruska pozdravil hráčov i realizačný tím po víťazstve nad Američanmi a hladkom vstupe do svetového šampionátu. Putin pri rozhovore zároveň zdôraznil, že dôležité súboje ešte len prídu," píše sa na webe Ruskej hokejovej federácie. 

 

Rusi sú zatiaľ na šampionáte suverénni a zvládli zápasy so Švajčiarskom, Fínskom i USA. Tím oslabujú zranenia viacerých hráčov. Zborná vrátila USA prehru z vlaňajšieho štvrťfinále v Helsinkách. S Američanmi neuspeli Rusi ani na olympijskom turnaji v Soči, kde s nimi prehrali po samostatných nájazdoch a hviezdnych chvíľach T. J. Oshieho. "Nepozeráme sa, kto stojí proti nám. Nemôžeme porovnávať dnešnú americkú reprezentáciu s tou spred roka. Máme len svoje ciele a za nimi ideme. Potrebujeme získať psychologickú výhodu po skupinovej fáze. Už pred turnajom i na ňom sme prišli pre zranenia o veľa vojakov, ale dokážeme stále vyhrávať. Dnes hrali veľmi dobre všetky útoky. Najdôležitejšie je, že všetci počúvajú trénera," povedal po stretnutí s Američanmi kapitán Ruska Alexander Ovečkin. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies