Fico nemá obavy z výpovede Jaroslava Haščáka. Tvrdí, že v najhoršom prípade upresní, akú kolu pil v byte na Vazovovej

NETKY.SK • 2 December 2020, 13:15 • 2 min
Fico nemá obavy z výpovede Jaroslava Haščáka. Tvrdí, že v najhoršom prípade upresní, akú kolu pil v byte na Vazovovej

BRATISLAVA – Bývalý premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico odišiel z dnešnej tlačovej besedy síce s úsmevom, ale podráždený. Nesadli mu otázky redaktorov.

slovakia

left justify in out

Robert Fico dnes zvolal tlačovú besedu, kde sa obul do vlády pre schvaľovanie štátneho rozpočtu. Jeho stranícki kolegovia kritizovali, že vláda najdôležitejší zákon roka nekomunikovala so sociálnymi partnerminávrh rozpočtu nepredložila na rokovaní tripartity. Hlasovanie o ňom v parlamente preto považuje za nezákonný.

 

Fico označil zatýkanie za politickú objednávku

Téma sa však zvrtla na Jaroslava Haščáka, ktorého počas stredy zatkla Národná kriminálna agentúra (NAKA). Zásah po zuby ozbrojenej polície so samopalmi v budove Penta považuje Fico za účelové divadlo.

 

Predseda strany zdôraznil, že kauza Gorila, najväčšia korupčná kauza v dejinách Slovenska, sa ťahá už 14 rokov, preto sa pýta, čo tam mali príslušníci polície nájsť.

 

img

 

V samotnom spise je pritom spomenutý aj samotný Fico, ktorý mal popíjať kolu v tajnom byte na Vazovovej ulici, kde sa mali sa mali dohadovať rôzne kšefty za státisíce eur. Zásah v priestoroch Penty označil za politickú objednávku. Zopakoval, že je to kauza vlády Mikuláša Dzurindu a strany SDKÚ. 

 

„Mysleli si, že Penta 14 rokov používa tie isté počítače? Nikomu neprajem väzbu, ani pánovi Haščákovi,“ prehlásil Fico. Na otázky redaktora aktuality.sk, ktorý sa ho pýtal na stretnutia so zadržaným Haščákom odmietol odpovedať a odišiel z tlačovej besedy.

 

Prečítajte tiež: AKTUALIZÁCIA: V centrále Penty zasahovala polícia! Cieľom boli partneri spoločnosti vrátane šéfa Haščáka

 

Výpovede Haščáka sa neobáva

Fica podráždila otázka týkajúca sa jeho bývalého osobného tajomníka Františka Határa. Ten mal so šéfom Penty riešiť peniaze práve pre stranu Smer-SD. Redaktora nazval neslušným človekom, pričom sa ho nezabudol opýtať, že kde sú všetci redaktori z denníka Sme. Tú totiž vlastní práve Penta.

 

Zároveň uviedol, že sa neobáva výpovede Jaroslava Haščáka, keďže ten môže polícii uviesť, či na Vazovovej ulici pil normálnu alebo diétnu koluHaščák čelí obvineniam z trestnej činnosti údajného nelegálneho obchodovania s nahrávkami z kauzy Gorila.

 

img

 

Šéf Penty nocoval v cele predbežného zadržania

Po ukončení vypočúvania bolo voči Haščákovi vznesené obvinenie, pričom on akúkoľvek vinu odmieta. Obvinenie sa týka zobchodovania nahrávky Gorily s  bývalým príslušníkom SIS Ľubomírom Arpášom. Po zásahu vedenie Penty informovalo, že Haščák sa vzdáva všetkých výkonných pozícií v spoločnosti.

 

Naďalej však zostáva jej spoluvlastníkom, potvrdil hovorca finančnej skupiny Martin Danko. Po vypočutí strávil noc v cele. Aktuálne čaká na rozhodnutie vyšetrovateľa, či bude stíhaný väzobne. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Obviniť mali aj ďalšieho bývalého policajného prezidenta, zatiaľ má byť na ceste z Chorvátska



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona