Na Slovensku za piatok pribudlo 40 prípadov nákazy, v Čechách sa vyliečilo takmer 1200 pacientov

NETKY.SK • 18 Apríl 2020, 10:44 • 2 min
Na Slovensku za piatok pribudlo 40 prípadov nákazy, v Čechách sa vyliečilo takmer 1200 pacientov

Na Slovensku pribudlo za piatok 40 nových prípadov ochorenia Covid-19. Celkovo bolo otestovaných 3 144 osôb. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Už 213 ľudí sa vyliečilo

Na Slovensku je tak 1 089 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie. Celkový počet testov s negatívnym výsledkom je 39 864. Ochorenie prekonalo a uzdravilo sa 213 ľudí, z ktorých bolo 52 hospitalizovaných v nemocniciach a 161 sa vyliečilo v domácej izolácii. Pribudli aj dve úmrtia pacientov, ktorí boli pozitívne testovaní na Covid-19, v dôsledku čoho stúpol počet obetí na 11.

 

img

 

Chorobe podľahli ďalšie dve ženy
Nemocnica Poprad nahlásila v piatok 17. apríla úmrtie u klientky Centra sociálnych služieb v Batizovciach, ktorá bola pozitívne testovaná na Covid-19. V nemocnici na oddelení so špeciálnym režimom pre podozrivých z ochorenia bola hospitalizovaná štyri dni. V Univerzitnej nemocnici Bratislava dnes ráno zomrela ďalšia klientka z Domova sociálnych služieb Pezinok. Podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií je na jednotkách intenzívnej starostlivosti desať pacientov a dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Netky.sk (@netky.sk),

Česko

Do sobotného rána podľahlo v ČR ochoreniu spôsobenému novým koronavírusom 176 ľudí. Počet vyliečených sa za posledných 24 hodín zvýšil o viac ako 200 na 1183. Potvrdených prípadov nákazy je 6553Česká vláda v piatok oznámila, ktoré prevádzky - zatvorené v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 -, sa od pondelka 20. apríla otvoria. Potvrdila tak prvú časť plánu uvoľňovania prísnych obmedzení, ktorý predstavila v utorok 14. apríla.

 

img

 

Aké prevádzky sa v ČR otvoria?

Farmárske trhy, autobazáre, autosalóny a remeslá s prevádzkami. Budú sa môcť konať aj malé svadby s účasťou do desať ľudí, vonkajšie tréningové aktivity profesionálnych športovcov v menších skupinách za presne stanovených podmienok. Pre výučbu maximálne piatich študentov v poslednom ročníku štúdia sa otvoria aj univerzity. V nasledujúcich týždňoch sa otvoria aj ďalšie prevádzky, služby a obchody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona