Rušňovodič španielskeho rýchlovlaku odmietol vypovedať

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 07:14 • 2 min
Rušňovodič španielskeho rýchlovlaku odmietol vypovedať

MADRID - Španielsky rušňovodič, ktorý riadil havarovaný vlak, odmietol vypovedať. Podľa piatkových informácií polície pravdepodobný vinník stredajšej tragédie odmietol komunikovať s úradmi a odpovedať na otázky polície.

slovakia

left justify in out

Tá preto odovzdá prípad 52-ročného rušňovodiča Francisca Josého Garzona Ama súdu a to čo najskôr. Strojvodca, ktorý je s ľahkými zraneniami hospitalizovaný, údajne hneď po nehode vyjadril vieru, že nikto nezomrel a zároveň priznal, že išiel príliš rýchlo. Príčiny tohto stavu ostávajú neznáme. Vyšetrovanie sa okrem iného sústredí na možnú poruchu brzdného systému či iné mechanické zlyhanie. Strojvodca je každopádne podozrivý z nedbanlivosti.

Príčinou jedného z najväčších nešťastí v histórii Španielska bola vysoká, približne 190-kilometrová rýchlosť súpravy, ktorou sa vrútila do zákruty. Následkom bolo vykoľajenie vlaku, náraz do betónového múru a požiar. Bilanciou nehody je 78 mŕtvych a 31 vážne zranených spomedzi takmer 220 cestujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies