Ruský magnát Abramovič sa stiahol z politiky

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 15:59 • 2 min
Ruský magnát Abramovič sa stiahol z politiky

MOSKVA - Ruský oligarcha 46-ročný Roman Abramovič sa stiahol z politického života, pretože podľa nového zákona ruský štátny činiteľ nesmie mať v zahraničí nijaké konto.

slovakia

left justify in out

Majiteľ anglického prvoligového futbalového klubu FC Chelsea odstúpil z postu predsedu čukotského regionálneho parlamentu, ktorý zastával od roku 2008, oznámili v utorok čukotskí predstavitelia.

Abramovič bol v rokoch 2000-2008 gubernátorom Čukotky. Do regiónu investoval od roku 1999 vlastné finančné prostriedky, začo si ho obyvatelia autonómnej oblasti na severovýchode Ruska veľmi vážili. Časopis Forbes ohodnotil jeho majetok na 10,2 mld. amerických dolárov. Abramovič začal koncom 80. rokov podnikať v ropnom priemysle, ako sa dostal k veľkým peniazom nikdy neprezradil. V roku 2003 presunul svoje aktivity do Británie. 

Začiatkom mája podpísal prezident Vladimir Putin zákon, ktorý zakazuje všetkým vysokým štátnym činiteľom ako aj ich rodinám vlastniť kontá v zahraničí, oproti pôvodnému návrhu ich však nepripraví o iný zahraničný majetok. Zákon sa vzťahuje na predstaviteľov štátnych orgánov ako aj sudcov, zákonodarcov či vojakov. Činitelia budú musieť svoje zahraničné účty zrušiť najneskôr tri mesiace po svojom vymenovaní do funkcie. V prípade, že tak neurobia im bude hroziť odvolanie. 

Informovala o tom rakúska televízna stanica na svojej webovej stránke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies