Ruskú loď, ktorá uviazla pri pobreží juhozápadného Anglicka, odtiahli na more

NETKY.SK • 18 December 2018, 19:16 • 2 min
Ruskú loď, ktorá uviazla pri pobreží juhozápadného Anglicka, odtiahli na more

LONDÝN - Ruskú nákladnú loď Kuzma Minin s 18 členmi posádky, ktorá v utorok ráno v nepriaznivom počasí uviazla na pobreží anglického grófstva Cornwall pri meste Falmouth, sa podarilo odtiahnuť späť na more. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

Nákladná loď nemeckej výroby s registrovanou tonážou 16.000 ton kotvila vo Falmouthskej zátoke, keď nadránom v silnom vetre začala vliecť kotvu a uviazla na plytčine len niekoľko metrov od pobrežia.

 

K 180 metrov dlhému plavidlu boli okolo 06.00 h miestneho času (07.00 h SEČ) vyslané záchranné zložky a po prílive ju remorkéry okolo 15.10 h SEČ odtiahli na more, uviedla hovorkyňa britského úradu námornej a pobrežnej stráže (MCA).

 

 

Podľa hovorkyne loď, ktorá neviezla nijaký náklad, odtiahnu naspäť do Falmouthskej zátoky, kde ju prehliadnu. Nehoda údajne nespôsobila nijaké znečistenie životného prostredia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies