Rusko v OSN zablokovalo americkú žiadosť o rozšírenie sankcií voči KĽDR

NETKY.SK • 10 August 2018, 13:25 • 2 min
Rusko v OSN zablokovalo americkú žiadosť o rozšírenie sankcií voči KĽDR

MOSKVA - Rusko vo Výbore Bezpečnostnej rady OSN zablokovalo návrh USA na rozšírenie sankcií voči KĽDR. Pre Rusko je pozícia USA úplne nepresvedčivá. Uvádza sa v v komentároch ruského ministerstva zahraničia.

slovakia

left justify in out

"Rusko zablokovalo požiadavku USA na 1718 Výbore Bezpečnostnej rady OSN, na uvalenie medzinárodných sankcii na jednu fyzickú a niekoľko právnických osôb, vrátane ruskej komerčnej banky "Agrosoyuz ", ktorá údajne vedie ilegálnu činnosť v rozpore s existujúcim režimom sankcií v KĽDR. Predložené Američanmi dokumenty na podporu tohto návrhu sú úplne nejednoznačné," poznamenali v diplomatickej misii.

 

Ministerstvo tiež naznačilo, že plány Washingtonu rozšíriť sankcie proti Pchjongjangu spôsobujú veľké nepríjemnosti a sú v rozpore s plánmi zmierniť napätie medzi krajinami. "Nové sankcie zo strany USA nielen neprispievajú k zlepšeniu rusko-amerických vzťahov, ale sú aj v rozpore s pokusmi o zmiernenie napätia so Severnou Kóreou,“ zdôraznilo ruské ministerstvo zahraničných vecí. "Je zrejmé, že Washington chce udržať "maximálny tlak" na Pchjongjang tak dlho, ako je to možné a možno až do "úplného odstránenia jadrových zbraní." Takýto deštruktívny prístup k vysporiadaniu otázok kórejského polostrova je veľmi nepríjemný."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies