Polícia v belgickom Bruseli rozohnala nelegálnu párty

NETKY.SK • 2 Máj 2021, 10:32 • 2 min
Polícia v belgickom Bruseli rozohnala nelegálnu párty

BRUSEL - Niekoľko tisíc ľudí sa v sobotu zhromaždilo na ilegálnej párty v parku v belgickom Bruseli na protest proti pandemickým obmedzeniam.

slovakia

left justify in out

Policajné zložky museli na rozohnanie davu  na ilegálnej párty v parku v belgickom Bruseli použiť vodné delo a slzný plyn. Neuviedli však počty o zadržaných a zranených osobách. 

 

V belgickej metropole to bolo už druhé podobné zhromaždenie v priebehu posledného mesiaca. Väčšinou mladí ľudia nerešpektovali apely vlády a bruselskej radnice týkajúce sa nosenia rúšok a spoločenských rozostupov.


Polícia dostala upozornenie o chystanej udalosti krátko pred jej začiatkom. Keď sa na nej začali schádzať väčšie davy osôb, vypukli strety s políciou.

 

V Belgicku stále platia prísne pravidla zakazujúce veľké zhromaždenia. Bruselská prokuratúra v súvislosti s ilegálnym večierkom varovala ľudí, že v parku budú rozmiestnení príslušníci polície a každý, kto poruší obmedzenia, bude čeliť trestnému stíhaniu.
 

Prečítajte si tiež: V Belgicku sa na falošnom prvoaprílovom koncerte zúčastnilo 2000 ľudí napriek pandémii. Polícia ich rozohnala vodným delom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies