NAKA zadržala Daňa a Vaskyho

NETKY.SK • 13 December 2019, 11:11 • 2 min
NAKA zadržala Daňa a Vaskyho

Národná kriminálna agentúra zadržala neúspešného kandidáta na prezidenta Martina Daňa a aktivistu Rudolfa Vaskyho. Podozriví sú z páchania násilnej trestnej činnosti.

slovakia

left justify in out

"Vyšetrovateľ NAKA zadržal v piatok dve osoby, podozrivé z násilnej trestnej činnosti. Momentálne prebiehajú procesné úkony, zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne informácie," uviedla polícia.

 

img

Martin Daňo počas rokovania magistrátu v Košiciach

 

Martin Daňo čelí tiež obvineniu zo spáchania daňového podvodu. Polícia o tom informovala začiatkom decembra. Podľa zistení si mal Daňo neoprávnene uplatniť nárok na vrátenie dane pridanej hodnoty v celkovej výške 187.822 eur.

 

 

Martin Daňo profil

Martin Daňo je slovenský podnikateľ, novinár a youtuber. Preslávil sa najmä svojimi kontroverznými videami na platforme Youtube, kde uverejňuje videá s politickou tematikou. Počas svojho pôsobenia viedol už niekoľko sporov, napríklad so stranou SMER -SD kvôli webovej doméne www.smer.sk. Bolo naňho podané aj trestné stíhanie za ohováranie. V roku 2019 kandidoval za prezidenta Slovenskej republiky. 

 

 

Rudolf Vasky profil

R. Vasky je kontroverzný aktivista, youtuber, obsah tvorí aj s M. Daňom. Bol obžalovaný za svoje kontroverzné výroky, ktoré zazneli v rádiu Slobodný Vysielač. Vasky v Slobodnom Vysielači hovoril o "roxorovej revolúcii""Toto bude vysoko organizovaná akcia za účelom zvrhnutia tohto režimu," vyjadril sa v rádiu. Tvrdil, že vytvorí  "zoznam ľudí, ktorí budú ubití na smrť týmito roxorovými tyčami." Za svoje výroky ho súd uznal za vinného.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies