Pakistan zasiahlo silné zemetrasenie. Úrady hlásia desiatky obetí

NETKY.SK • 7 Október 2021, 08:09 • 2 min
Pakistan zasiahlo silné zemetrasenie. Úrady hlásia desiatky obetí

KVÉTA - Najmenej štyria ľudia zomreli počas zemetrasenia v uhoľnej bani.

slovakia

left justify in out

Silné zemetrasenie zasiahlo vo štvrtok ráno juhovýchod Pakistanu, kde zrútilo najmenej jednu uhoľnú baňu a mnoho domov. O život prišlo najmenej 20 ľudí a viac ako 200 utrpelo zranenia. Počet obetí zrejme ešte porastie, keďže tímy prehľadávajú odľahlú horskú oblasť, vyjadril sa námestník miestneho komisára Anwar Šahín.

 

 



Epicentrum zemetrasenia, ktoré malo magnitúdu 5,9, sa nachádzalo 14 kilometrov severo-severovýchodne od mesta Harnaj v provincii Balúčistan, uviedla Geologická služba Spojených štátov (USGS). Zemetrasenie vychádzalo z hĺbky zhruba 20 kilometrov.

Najmenej štyria ľudia zomreli počas zemetrasenia v uhoľnej bani, kde pracovali, uviedol Šahín odvolávajúc sa na baníkov v oblasti.

Oblasť je posiata baňami a zemetrasenie udrelo, keď bolo mnoho baníkov už v práci, preto sa námestník komisára obáva, že počet obetí môže narásť. Pri otrasoch sa zrútilo okolo 100 domov, ktoré zavalili spiacich obyvateľov. Mnohí z nich žijú v oblasti v hlinených domoch.

 



V oblasti pokračujú záchranné práce, ale podľa Šahína bude trvať niekoľko hodín, kým sa tímy dostanú k najhoršie zasiahnutým oblastiam.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies