AKTUALIZÁCIA: Kočnerov brat odmietol pred súdom vypovedať v kauze vraždy Kuciaka

NETKY.SK • 18 Máj 2020, 09:29 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Kočnerov brat odmietol pred súdom vypovedať v kauze vraždy Kuciaka

PEZINOK - V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka dnes pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku odmietol brat obžalovaného Mariana K., Ivan, vypovedať. Tento krok mu zákon umožňuje, keďže je príbuzným obžalovaného. V prípravnom konaní pred policajným vyšetrovateľom však Ivan Kočner vypovedal. Na návrh obhajoby sa táto výpoveď bude pred súdom čítať.

slovakia

left justify in out

Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian K., jeho známa Alena Zs. a bývalý policajt Tomáš Sz.

 

Na samostatné konanie bol v prípade vraždy novinára vyčlenený bývalý vojak Miroslav M., ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka, jeho snúbenicu a v roku 2016 podnikateľa Petra Molnára.

 

Tento obžalovaný bol 6. apríla 2020 neprávoplatne odsúdený na 23 rokov väzenia. Účasť na vražde priznal aj Zoltán Andruskó. Po dohode o vine a treste mu súd uložil trest 15 rokov väzenia.

 

img

Brat obžalovaného Mariana K. Ivan Kočner prichádza na hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho družky Martiny Kušnírovej na Špecializovaný trestný súd v Pezinku 18. mája 2020.

 

Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.


Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta.

 

Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana K.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona