Deti do 12 rokov už nepotrebujú negatívne testy na koronavírus, hromadné podujatia prešli tiež zmenami

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 8:51 • 2 min
Deti do 12 rokov už nepotrebujú negatívne testy na koronavírus, hromadné podujatia prešli tiež zmenami

BRATISLAVA - Nové vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) k organizovaniu hromadných podujatí a k činnosti prevádzok počas pandémie sú od dnešného dňa účinné.

slovakia

left justify in out

Úrad v nich napríklad stanovil, že v prípade hromadných podujatí prekračujúcich povolený maximálny počet účastníkov podľa COVID automatu je na účasť potrebný negatívny výsledok PCR alebo LAMP testu,nie antigénového testu!!! Platnosť negatívneho výsledku PCR testov sa predlžuje na 24 hodín.

 

img

 

Ďalej sa napríklad deti do 12 rokov nebudú musieť preukazovať negatívnym výsledkom testu všade tam, kde sa to aktuálne na území Slovenska vyžaduje. Ide napríklad o interiéry akvaparkov, vybrané športové podujatia alebo oslavy organizované v prevádzkach. 

Vyhláška tiež zmenila pravidlá pre športové podujatia. Tie však nadobudli účinnosť už v piatok 23. júla od 20:00. Nové pravidlá umožňujú v prípade športových podujatí maximálny počet účastníkov na úrovni 50 percent kapacity divákov.

 

img

 

AKTUALIZÁCIA: Futbaloví fanúšikovia cítia krivdu. Spartakovci už zorganizovali aj pochod za uvoľnenie opatrení

 

"Podmienka najviac 2000 divákov v exteriéri a najviac 1000 v interiéri ostáva v platnosti pre žlté a horšie okresy. Pre zelené okresy sa táto podmienka ruší." uvádza ÚVZ.

 

Priestory pre divákov sa zároveň musia rozdeliť do sektorov, ktoré majú kapacitu najviac 1 000 divákov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona