Nemecko predlžuje lockdown do 18. apríla

NETKY.SK • 23 Marec 2021, 10:40 • 2 min
Nemecko predlžuje lockdown do 18. apríla

BERLÍN - Nemecko predĺžilo platnosť lockdownu v snahe znížiť tempo pribúdania infekcií koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Angela Merkelová oznámila, že opatrenia, ktoré mali platiť do 28. marca, sa predlžujú do 18. apríla.  Urobila tak po dlhom videorozhovore s premiérmi 16 spolkových krajín Lockdown v Nemecku je teda predĺžený a krajina súčasne prijala niekoľko nových obmedzení, vrátane zatvorenia prevažnej časti verejného života počas Veľkej noci. 

 

img

 

Možno vás bude zaujímať: V Nemecku musela polícia zasahovať na protivládnych protestoch

 

Nemeckí predstavitelia sa dohodli na skutočnom zastavení verejného života a zatvorení väčšiny obchodov 1. až 3. apríla. Verejné zhromaždenia budú od 1. do 5. apríla zakázané.

 

img


Počet infekcií v Nemecku neustále rastie, keďže v krajine sa stal dominantným nákazlivejší variant koronavírusu, ktorý prvý raz odhalili vo Veľkej Británii. Denným počtom nakazených v pomere k počtu obyvateľov Nemecko prekonalo Spojené štáty americké. „V podstate máme novú pandémiu," povedala Merkelová novinárom v Berlíne.

 

Prečítajte si tiež: Nemecku hrozia problémy, blíži sa tretia vlna pandémie

 

„V princípe máme nový vírus, samozrejme, rovnakého typu, ale s úplne odlišnými vlastnosťami," dodala. „Je výrazne smrteľnejší, výrazne infekčnejší a s dlhším trvaním infekčnosti," konštatovala kancelárka. Do nedele dostalo aspoň jednu dávku očkovacej látky len zhruba 9 percent populácie a dve dávky vakcíny dostali 4 percentá obyvateľov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies