Rusko uskutoční vo východnom Stredomorí manévre flotily, cvičiť bude aj raketový krížnik

NETKY.SK • 24 September 2015, 13:01 • 2 min
Rusko uskutoční vo východnom Stredomorí manévre flotily, cvičiť bude aj raketový krížnik

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany dnes informovalo, že v Stredozemnom mori sa v dohľadnom čase uskutoční cvičenie ruskej námornej flotily, do ktorého sa zapojí aj raketový krížnik Moskva. Agentúra Reuters spresnila, že cvičenie sa uskutoční vo východnom Stredomorí, v blízkosti sýrskeho prístavu Lázikíja, využívaného teraz Ruskom na dodávky vojenskej pomoci pre sýrsku vládu.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra TASS, ministerstvo spresnilo, že "intenzita bojovej prípravy" ruskej armády tradične stúpa v mesiacoch september a október. Dodalo tiež, že plán vojenských cvičený bol schválený ešte koncom vlaňajška. V rámci námorných manévrov bude flotila plniť približne 40 úloh vrátane raketovej a delostreleckej paľby na vodné a vzdušné ciele. Nacvičovať sa budú aj úlohy súvisiace s obranou pred loďami, ponorkami a lietadlami, či s pátracími a záchrannými operáciami.

 

Ministerstvo spresnilo, že oblasť, kde sa cvičenie bude konať, bude vopred vyhlásená za uzavretú zónu, a to na mori aj vo vzduchu - v súlade s požiadavkami medzinárodného morského práva. Prvé podobné cvičenie ruskej vojenskej flotily sa v Stredomorí po dlhej prestávke konalo v roku 2013, uviedla agentúra TASS.

 

Pomoc sýrskej armáde i narastanie ruskej vojenskej prítomnosti v regióne vyvoláva veľké znepokojenie západných spojencov. Sústreďovanie ruskej vojenskej techniky v okolí Lázikíje vyvolávajú v USA obavy, že Rusko sa tam snaží vybudovať svoju leteckú základňu. Rusko však tvrdí, že jeho dodávky zbraní do Sýrie sú určené pre vládnu armádu na boj s terorizmom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies