Rusko sa vytrápilo s USA, Kanada v poslednej sekunde poslala zápas do predĺženia

NETKY.SK • 23 Máj 2019, 18:58 • 2 min
Rusko sa vytrápilo s USA, Kanada v poslednej sekunde poslala zápas do predĺženia

BRATISLAVA/KOŠICE - Dnes poobede sa odohrali prvé dva štvrťfinálové zápasy MS 2019. V Bratislave na seba narazili odvekí rivali Rusko a USA, zatiaľ čo v Košiciach si to rozdali o postup medzi prvú štvorku Kanaďania a Švajčiari.

slovakia

left justify in out

V tejto fáze turnaja sú to už zápasy o všetko a ich aktéri nám nezostali nič dlžní. Rusi to mali proti USA možno až prekvapujúco ťažké, pretože Američania sa držali v zápase do poslednej sekundy. hra sa prelínala zo starny na stranu. Keď Rusko vyhrávalo po druhej tretine už 2:0, väčšina divákov si myslela, že už je po zápase. Američania však v druhej tretine znížili na rozdiel jediného gólu. 

 

img

 

V poslednej časti zápasu padli 4 góly, dva na každej strane. Keď sa Rusi vzdialili na dva góly, Američania znížili. O rozruch sa ešte 2 sekundy pred koncom postarala "zborná", keď Malkin vyhodil puk cez všetky čiary a daroval tak vhadzovanie Američanom pri ruskom brankárovi Vasiljevskom. Tesné vedenie si však už Rusko udržalo a postúpilo do semifinále s celkovým skóre 4:3. 

 

 

Zápas v Košiciach nebol bohatý na góly. V riadnej hracej dobe ich padlo toľko, ako videli diváci v Bratislave počas záverečnej tretiny. Avšak Kanada ešte sekundu pred koncom zápasu prehrávala s výborne organizovanými Švajčiarmi 1:2. Čo sa však nestalo? Vystrelený puk sa v poslednej akcii zápasu dostal za chrbát švajčiarskeho gólmana.

 

img

 

Rozhodcovia si to však ešte museli overiť, ale verdikt znel napokon jasne. Kanade sa v poslednej sekunde podarilo zápas vyrovnať a išlo sa do predĺženia. Keďže v ňom sa hral formát 3 na 3, hra bola opatrná, no "javorovým listom" stačil jediný prienik popri mantineli, keď Dubois ušiel Niederreiterovi. Po nasledujúcom prečíslení nahral puk na čepeľ Marka Stona, ktorý vsietil postupový gól Kanady.   

 

 

Favoriti a víťazi svojich skupín síce dnes postúpili, no obaja to mali určite ťažšie ako očakávali. Dnes sú na programe ešte zvyšné dva štvrťfinálové zápasy. V Bratislave sa o 20:15 stretnú Česi s Nemeckom a v Košiciach o rovnakom čase proti sebe nastúpia finalisti z roku 2011 Fínsko a Švédsko. 

 

 

štvrťfinále (Bratislava):

Rusko - USA 4:3 (2:0, 0:1, 2:2)

Góly: 2. Gusev (Sergačov, Kučerov), 16. Sergačov (Gusev), 42. Kaprizov (Gusev, Sergačov), 48. Grigorenko (Malkin, Dadonov) - 23. Skjei (Kane, Gaudreau), 46. Hanifin (J. Hughes), 58. DeBrincat (Kane, J. Hughes). Rozhodovali: Björk (Švéd.), Gouin (Kan.) – Mälmqvist (Švéd.), Ondráček (ČR), vylúčení: 1:1 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 9085 divákov.

 

štvrťfinále (Košice):

Kanada - Švajčiarsko 3:2 pp (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 26. Stone (Fabbro, Dubois), 60. Severson (Stone), 66. Stone (Dubois, Theodore) - 19. Andrighetto (Diaz, Fiala), 40. Hischier (Martschini, Niederreiter). Rozhodovali: Rantala (Fín.), Fraňo – Lhotský (obaja ČR), Sormunen (Fín.), vylúčení: 3:1 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 6157 divákov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona