Cibuľová polievka s mrvenicou

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 07:00 • 2 min
Cibuľová polievka s mrvenicou

BRATISLAVA - Tradičná cibuľačka zahreje a zasýti.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

5 ks stredné zemiaky, 2 PL bravčová masť, 3 ks cibuľa, 2 PL hladká múka, 1 hrsť petržlenová vňať, podľa chuti soľ, majorán, sladká paprika

Mrvenica:

6 PL polohrubá múka, 1 ks vajce,trochu vody, 1 štipka soľ

 

 

Postup:

 

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Medzitým si v panvici pripravíme zápražku: na masti necháme osmažiť nadrobno pokrájanú cibuľku do sklovita. Potom cibuľku zaprášime múkou, ktorú zmiešali s mletou paprikou a za stáleho miešania ďalej pražíme. Nakoniec zalejeme vodou a vymiešame zápražku, tak aby sme nemali žiadne hrudky. Zápražku vlejeme k uvareným zemiakom a polievku opäť privedieme k varu. Necháme bublať na miernom ohni cca 20 minút. Kým sa polievka varí pripravíme si mrvenicu: múku, vajce, soľ a trochu vody v miske spracujeme na tuhé cesto, ktoré následne postrúhame alebo natrháme na menšie kúsky. Pred koncom varenia polievky ju ešte podľa chuti dosolíme, pridáme sušený majorán, mrvenicu a všetko spolu povaríme ešte asi 2 minúty. Polievku podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou a krajcom čerstvého chlebíka.

 

Prajeme dobrú chuť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies