Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
15. júl. 2019Henrich
BratislavaBratislava 21°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
14.03.2019 07:00 Gurmán
Cibuľová polievka s mrvenicou
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
14.03.2019 07:00 Gurmán

Cibuľová polievka s mrvenicou



BRATISLAVA - Tradičná cibuľačka zahreje a zasýti.


Suroviny:

5 ks stredné zemiaky, 2 PL bravčová masť, 3 ks cibuľa, 2 PL hladká múka, 1 hrsť petržlenová vňať, podľa chuti soľ, majorán, sladká paprika

Mrvenica:

6 PL polohrubá múka, 1 ks vajce,trochu vody, 1 štipka soľ

 

 

Postup:

 

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Medzitým si v panvici pripravíme zápražku: na masti necháme osmažiť nadrobno pokrájanú cibuľku do sklovita. Potom cibuľku zaprášime múkou, ktorú zmiešali s mletou paprikou a za stáleho miešania ďalej pražíme. Nakoniec zalejeme vodou a vymiešame zápražku, tak aby sme nemali žiadne hrudky. Zápražku vlejeme k uvareným zemiakom a polievku opäť privedieme k varu. Necháme bublať na miernom ohni cca 20 minút. Kým sa polievka varí pripravíme si mrvenicu: múku, vajce, soľ a trochu vody v miske spracujeme na tuhé cesto, ktoré následne postrúhame alebo natrháme na menšie kúsky. Pred koncom varenia polievky ju ešte podľa chuti dosolíme, pridáme sušený majorán, mrvenicu a všetko spolu povaríme ešte asi 2 minúty. Polievku podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou a krajcom čerstvého chlebíka.

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok