Wu-chan je čistý! Po otestovaní 10 miliónov ľudí sa neobjavili žiadne nové prípady

NETKY.SK • 2 Jún 2020, 16:26 • 2 min
Wu-chan je čistý! Po otestovaní 10 miliónov ľudí sa neobjavili žiadne nové prípady

WU-CHAN - Čínske mesto Wu-chan, v ktorom vlani v decembri vypukla pandémia nového koronavírusu, nezaznamenalo žiadne nové prípady nakazených po tom, čo otestovalo takmer všetkých svojich obyvateľov. Informovala o tom v utorok miestna zdravotnícka komisia s tým, že testovanie odhalilo 300 asymptomatických prenášačov vírusu, uviedla agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nakazení bez príznakov sa nepočítajú 

V Číne však ľudí, ktorí sú koronavírusom nakazení, ale nejavia žiadne príznaky ochorenia COVID-19, medzi potvrdené prípady nepočítajú. Rozsiahle testovanie na prítomnosť koronavírusu SARS-CoV-2 prebiehalo vo Wu-chane od 14. mája do 1. júna. Otestovaných bolo 9.899.828 ľudí z 11-miliónovej populácie. Dôvodom testovania boli obavy z vypuknutia druhej vlny nákazy po tom, ako sa objavilo nové ohnisko infekcie.

 

img

 

Žiadne stopy 

Asymptomatické osoby podľa zdravotníkov neboli infekčné. Na rúškach, zubných kefkách, telefónoch, kľučkách dverí či výťahových tlačidlách, ktorých sa dotkli, sa nenašli nijaké stopy koronavírusu.

 

Najviac postihnuté mesto v Číne 

V meste Wu-chan, ktoré leží v provincii Chu-pej, platili karanténne opatrenia od 23. januára do 8. apríla. Wu-chan bol najviac zasiahnutým mestom v Číne - väčšinu z celkových 4634 úmrtí a 83 022 nakazených evidovali práve tam.

 

img

 

Pridajú sa aj ďalší 

Plošné testovanie obyvateľov chce spustiť aj mesto Mu-tan-ťiang v provincii Chej-lung-ťiang ležiacej na severovýchode Číny, uviedla lokálna vláda na svojej webovej stránke. Rozhodli tak po tom, ako tam zaznamenali viac než desať infikovaných bez príznakov ochorenia COVID-19.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies