Rusko označilo NATO za hrozbu pre svoju národnú bezpečnosť

NETKY.SK • 1 Január 2016, 10:52 • 2 min
Rusko označilo NATO za hrozbu pre svoju národnú bezpečnosť

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin podpísal vo štvrtok aktualizovaný bezpečnostný dokument, ktorý označuje rozširovanie Severoatlantickej aliancie za hrozbu pre krajinu. Oznámila to dnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Vo výnose Stratégia národnej bezpečnosti sa ďalej uvádza, že "nezávislá domáca a zahraničná politika" Ruska spustila "protiakciu" zo strany USA a ich spojencov. Výnos obviňuje tieto krajiny zo snahy o dominanciu v globálnych záležitostiach.


Predmetný dokument Kremeľ aktualizuje každých šesť rokov. Jeho najnovšia verzia hovorí o tom, že Rusko posilňuje svoju armádu "na pozadí nových hrozieb pre národnú bezpečnosť, ktoré majú zložitý a vzájomne prepojený charakter".


Nedávne rozmiestnenie síl NATO v okolí ruských štátnych hraníc predstavuje "porušenie noriem medzinárodného práva", uvádza sa vo výnose. K zhoršeniu vzťahov medzi Moskvou a Západom došlo v roku 2014, keď vypukol konflikt na Ukrajine.


Putin chce, aby Západ uznal právo Ruska nakladať so svojimi postsovietskymi susednými štátmi ako súčasťou svojej záujmovej sféry, ktorá nemá prepojenie na Severoatlantickú alianciu alebo inú Západom ovládanú organizáciu, konštatuje BBC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies