Reportáž a rozhovory z MISS SLOVENSKO 2023

NETKY.SK • 28 Jún 2023, 12:15 • 2 min
Reportáž a rozhovory z MISS SLOVENSKO 2023

Porotu napokon najviac očarila finalistka s číslom 12 - Daniela Vojtasová. Titul prvej vicemiss patrí finalistke s číslom 9 Petre Sivákovej a druhou vicemiss sa stala súťažiaca s číslom dva Sonja Kopčanová.

slovakia

left justify in out

V dnešnej dobe už nie je krása iba o fyzických parametroch, ale o osobnosti a charizme. Miss Slovensko sa tak rozhodlo vykročiť novým smerom a odraziť sa od klasických ideálov krásy a tradičných mier 90-60-90. 

 

Výherkyňou súťaže 27. ročníka Miss Slovensko sa stala Dolnokubínčanka Daniela Vojtasová, ktorá porotu očarila, mimo krásy, práve jej inteligenciou, talentom a osobnosťou. Okrem titulu Miss Slovensko získala súčasne tituly Miss Skin a Miss Voice. 

 

img

 

"Priatelia, stalo sa to, čo som si želal a predpokladal a nielen ja, ale ako ste sa mohli dozvedieť aj z mojich predchádzajúcich príspevkov, aj prezident prestížnej súťaže krásy MISS SUPRANATIONAL Gerhard Parzutka von Lipinski," vyjadril sa k víťazke Miss Slovensko 2023 Jozef Oklamčák na sociálnej sieti. 

 

Titul prvej vicemiss prestížnej súťaže krásy patrí finalistke s číslom deväť Petre Sivákovej a druhou vicemiss sa stala súťažiaca s číslom dva Sonja Kopčanová.

 

img

 

Sobotný galavečer bol významným nielen pre samotné finalistky a víťazku, ale aj pre jedného z organizátorov a porotcov súťaže Jozefa Oklamčáka, nakoľko ubehlo už 30 rokov od založenia súťaže krásy MISS SLOVENSKO. Ako uviedol na sociálnej sieti, krásnym ženám sa venuje už viac ako 35 rokov. "Je to neuveriteľné, ale je to tak, je to už 30 rokov, ako som odštartoval a založil tradíciu MISS SLOVENSKO, v našej krásnej a mladej republike, kde máme na m2 najviac krásy na svete. Platí to v prípade mužov, žien, ale aj našej prírody," napísal na sociálnej sieti. 

 

img

 

"Táto myšlienka a podnet u mňa vznikli ešte v bývalom Československu v roku 1988 počas mládežníckeho podujatia výstupu mládeže na Rysy. Tam som vtedy zorganizoval prvú historickú súťaž krásy pod názvom Miss Rysy 1988. Tým som zároveň odštartoval tradíciu novodobej súťaže Miss v Československu a následne, po vzniku Slovenskej republiky v roku 1993, som založil a začal organizovať súťaž ženskej krásy pod názvom Miss Slovensko," povedal zakladateľ a organizátor novodobej tradície súťaží krásy Miss Slovensko Jozef Oklamčák.

 

Historicky prvý ročník najstaršej a najprestížnejšej národnej súťaže krásy na Slovensku sa konal 26. februára 1993 v bratislavskom Istropolise, kde si prvýkrát nasadila korunku na hlavu Karin Majtánová. 

 

img

 

V súčasnosti je však súťaž Miss Slovensko úplne odlišná oproti tomu, ako to bolo pred tridsiatimi rokmi. Hlavný rozdiel spočíva v zmene priorít a kritérií, ktoré sú dôležité pri voľbe víťazky. Ako už bolo spomenuté, v minulosti sa kládol dôraz predovšetkým na tradičné kritéria krásy, kde bol najdôležitejší fyzický vzhľad a dokonalé miery. 

 

Ako tvrdí Jozef Oklamčák, dnes je situácia úplne iná. Hlavným dôvodom je aj fakt, že počas svojej dlhoročnej činnosti nadobudol bohaté skúsenosti a jeho pohľad na výber kandidátok sa počas rokov zmenil. Už nejde len o fyzickú krásu, ale o celkový dojem, osobnosť a schopnosti jednotlivca. Miss Slovensko sa v súčasnosti viac zameriava na charizmu, inteligenciu, vzdelanie, sebavedomie a silnú osobnosť, ktorá bude schopná reprezentovať krajinu na rôznych podujatiach a v medzinárodnom prostredí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies