V Malom Dunaji uhynul veľký počet rýb, aký je dôvod?

NETKY.SK • 30 Január 2020, 17:11 • 2 min
V Malom Dunaji uhynul veľký počet rýb, aký je dôvod?

Na sociálnej sieti Facebook sa objavilo video, ktoré ukazuje veľký počet uhynutých sumcov v Malom Dunaji. Aký je problém s vodou priblížil miestny rybár, ktorý už dlhšie sleduje biodiverzitu rieky.

slovakia

left justify in out

Uhynuté ryby v Malom Dunaji

Rybár ešte v polovici januára uverejnil na sociálnu sieť Facebook video, ktoré zobrazuje veľký počet uhynutých rýb, konkrétne sumcov, v Malom Dunaji. "Dnešné ráno bolo smutné...Smutný bude aj ďalší minimálne týždeň, kedy bude postupne vyplavovať uhynuté ryby," napísal na Facebook.

 

Unikli nebezpečné látky zo Slovnaftu?

Na uhynuté ryby ho upozornil jeho kamarát. Po zazrení skazy okamžite kontaktoval kompetentné osoby, no podľa jeho slov sa nikomu nedovolal. "Od overeného zdroja mám následnými telefonátmi potvrdené, že išlo o únik zo Slovnaftu, ktorý zaznamenal poruchu," dodal vo svojom statuse. 

 

Inšpekcia životného prostredia vraj odobrala vzorky vody 17.01.2020. Ohľadom prípadu bude kontaktovať inšpekciu aj naša redakcia. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona