Česká polícia odhalila na hranici so Slovenskom migrantov v dodávke

NETKY.SK • 5 Apríl 2023, 15:30 • 2 min
Česká polícia odhalila na hranici so Slovenskom migrantov v dodávke

PRAHA - Hliadka českej cudzineckej polície odhalila v stredu na bývalom hraničnom priechode Lanžhot medzi Kútmi a Břeclavou dodávku s migrantmi. V rámci readmisnej dohody ich zrejme vráti späť na Slovensko. Česká polícia to uviedla na sociálnej sieti Twitter.

slovakia

left justify in out

"Dnes krátko po 12.00 hod. odhalila hliadka cudzineckej polície na bývalom hraničnom priechode Lanžhot v okrese Břeclav dodávku s migrantmi. So zadržaným prevádzačom bude začaté trestné stíhanie pre organizovanie a umožnenie nedovoleného prekročenia štátnej hranice," napísala polícia k priloženému videu. So zaistenými migrantmi najskôr uskutočnia neodkladné úkony a následne ČR požiada Slovensko o readmisiu týchto osôb späť do SR.

 

Z dôvodu vysokého nárastu počtu tranzitujúcich utečencov zaviedla ČR v septembri minulého roka dočasné kontroly na 27 bývalých hraničných priechodoch so Slovenskom a na tzv. zelenej hranici. Začiatkom februára ich česká vláda zrušila s tým, že v prihraničnej oblasti bude platiť takzvaný zvýšený dohľad. Vedúci predstavitelia rezortov vnútra krajín Vyšehradskej štvorky (V4) sa začiatkom marca na stretnutí v Pezinku zhodli, že v téme nelegálnej migrácie chcú vystupovať v dialógu s Európskou komisiou spoločne. Zhodujú sa, že najúčinnejším opatrením je ochrana vonkajšej hranice Schengenu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies