Rusko má všetky dôvody považovať Navaľného prípad za vymyslený

NETKY.SK • 2 Február 2021, 14:07 • 2 min
Rusko má všetky dôvody považovať Navaľného prípad za vymyslený

MOSKVA - Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov poznamenal, že západné krajiny nepredložia dôkazy.

slovakia

left justify in out

Rusko má všetky dôvody domnievať sa, že incident s Alexejom Navaľným je dopredu nacvičený, ak západné krajiny nepreukážu dôkazy. Uviedol to v utorok ruský minister zahraničia Sergej Lavrov na spoločnej tlačovej konferencii po rokovaniach so švédskou ministerkou zahraničia, úradujúcou predsedníčkou OBSE Ann Linde.

 

img

 

"Pokiaľ ide o prípad Navaľného, neboli nám poskytnuté žiadne informácie, ktoré by skutočne preukázali platnosť obvinení proti ruskému vedeniu. Ak obviňujete, musíte predložiť dôkazy viny, ale ak poviete: Nič vám nepoviem, pretože je to tajné, potom máme všetky dôvody domnievať sa, že ide o pripravenú inscenáciu," uviedol minister.

 

"Dnes som opäť pripomenul našim švédskym partnerom, keďže takáto analýza bola vykonaná v laboratóriu švédskych ozbrojených síl a potom bolo hlasne oznámené, že závery nemeckých expertov boli potvrdené, že očakávame od švédskych kolegov transparentnosť a čestnosť v tejto veci," dodal Lavrov.

 

img

 

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Mária Zacharová označila príchod západných diplomatov na proces Navaľného za seba-odhalenie ich úlohy a pripomenula, že diplomati tradične podporujú občanov len svojich krajín na súdoch.

   

"Príchod diplomatov na proces Navaľného už nie je iba zásahom do vnútorných záležitosti suverénneho štátu. Je to seba-odhalenie nevzhľadnej a nezákonnej úlohy kolektívneho Západu v pokusoch o potlačenie Ruska. Alebo je to pokus o psychicky nátlak na sudcu," poukázala Zacharová.

 

img

 

Korešpondent agentúry TASS predtým informoval, že asi 20 zástupcov veľvyslanectiev rôznych krajín vrátane USA, Bulharska, Poľska, Lotyšska, Rakúska, Švajčiarska dorazilo na mestský súd v Moskve, kde sa zvažuje podanie FSIN (Federálna väzenská služba) o nahradení podmienečného trestu Navaľnému na skutočný v prípade sprenevery v spoločnosti Yves Rocher.

 

Zdroj:    https://go.tass.ru/5pBy

             https://go.tass.ru/5plv

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies