EURO 2020: Angličania chcú na posledné zápasy zaplniť celé Wembley

NETKY.SK • 22 Jún 2021, 19:29 • 2 min
EURO 2020: Angličania chcú na posledné zápasy zaplniť celé Wembley

LONDÝN - Záverečné tri stretnutia na prebiehajúcich majstrovstvách Európy vo futbale môže na londýnskom štadióne Wembley naživo sledovať viac ako 60-tisíc fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Európska futbalová únia (UEFA) sa totiž dohodla s britskou vládou na udelenie výnimky a navýšenie povolenej kapacity 90-tisícovej arény. Zatiaľ nie je jasné, či sa na súboje bez nutnosti karantény dostanú aj priaznivci zo zahraničia.

 

 

Postupné navyšovanie 
Briti pôvodne povolili vstup na tribúny Wembley pre približne 22-tisíc divákov, neskôr pristúpili k zvýšeniu na 40-tisíc osôb. Po novom bude využitých až 75 percent maximálnej kapacity štadióna.

 

Vo Wembley sa počas záverečného týždňa turnaja uskutočnia obe semifinálové stretnutia a ME vyvrcholia 11. júla finálovým duelom.

"Ostatných 18 mesiacov nám ukázalo, akou dôležitou súčasťou futbalu sú fanúšikovia. Tento turnaj je akousi nádejou pre ľudí, že sa pomaly vraciame k normálnejšiemu životu," povedal prezident UEFA Aleksander Čeferin a doplnil: "Mimoriadne si cením, že sme dospeli dohody s britským premiérom a jeho vládou."

 

img


UEFA už dlhší čas rokuje s Britmi o tom, aby na jednotlivé súboje v Londýne mohli pricestovať fanúšikovia aj zo zahraničia bez nutnosti izolácie.

 

Podmienkou by bol pobyt v krajine nanajvýš 24 hodín a fungovanie v tzv. bublinách, teda bez kontaktu s bežným životom v londýnskych uliciach.

 

Koronavírus ničí Britániu! Denný počet nových prípadov je najvyšší od konca februára

 

Lockdown v Anglicku potrvá minimálne do 19. júla




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies