Rusko chce regulovať domáce ceny potravín

NETKY.SK • 11 August 2014, 08:26 • 2 min
Rusko chce regulovať domáce ceny potravín

MOSKVA - Rusko by mohlo s domácimi výrobcami potravín uzatvoriť dohodu o kontrole cien.

slovakia

left justify in out

Týmto spôsobom chce krajina zabrániť špekulatívnemu zvyšovaniu cien po zákaze dovozu potravín zo západných krajín. Uviedlo to ruské ministerstvo poľnohospodárstva.

 

Ruský minister poľnohospodárstva Nikolaj Fjodorov uznal, že zákaz v krátkodobom období spôsobí nárast inflácie, v strednodobom a dlhodobom horizonte však nebezpečenstvo nevníma, keďže Rusko začalo hľadať lokality, ktoré import nahradia. Ministerstvo rokovalo s predstaviteľmi odborov zo sektora potravinárstva.

 

"Účastníci stretnutia hovorili o možnosti podpísania dohody s producentmi a spracovateľmi o... cenovej politike. Tým sa má zabrániť špekulatívnemu nárastu cien poľnohospodárskych produktov,“ uviedlo ministerstvo. 

 

Moskva zakázala dovoz ovocia, zeleniny, mäsa, rýb, mlieka a mliečnych produktov z USA, Európskej únie, Austrálie, Kanady a Nórska. Oznámil to minulý štvrtok ruský premiér Dmitrij Medvedev v nadväznosti na rozhodnutie prezidenta Vladimira Putina. Ten vládnym dekrétom vyzval na obmedzenie dovozu potravín a poľnohospodárskych produktov z krajín, ktoré zaviedli proti Rusku ekonomické sankcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies