Ruská strategická chyba? NATO môže čoskoro prijať dve nové krajiny

NETKY.SK • 11 Apríl 2022, 07:59 • 2 min
Ruská strategická chyba? NATO môže čoskoro prijať dve nové krajiny

LONDÝN - Fínsko a Švédsko sú zjavne pripravené vstúpiť do Severoatlantickej aliancie (NATO) už v lete tohto roka. Informovali o tom v pondelok noviny The Times s odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov, podľa ktorých Rusko v tejto súvislosti urobilo „obrovskú strategickú chybu“.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia Spojených štátov podľa správy uviedli, že členstvo oboch severských krajín v NATO bolo „témou debaty a viacerých stretnutí“ počas minulotýždňových rokovaní ministrov zahraničných vecí aliancie, na ktorých sa zúčastnili aj zástupcovia Švédska a Fínska.

 

img

 

Washington je podľa britského denníka presvedčený, že takýto krok zvýši tlak na ruskú armádu a rozšíri západnú alianciu z 30 na 32 členov ako priamy dôsledok invázie Ruska na Ukrajinu. Žiadosť Fínska očakávajú v júni a žiadosť Švédska by mala nasledovať neskôr, napísali The Times na svojej webovej stránke.

 

Prečítajte si tiež: Bolo to tesné! Kto postúpil do druhého kola prezidentských volieb vo Francúzsku?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies