Igor Matovič: Verejné financie sú v katastrofálnom stave!

NETKY.SK • 8 September 2021, 13:49 • 2 min
Igor Matovič: Verejné financie sú v katastrofálnom stave!

BRATISLAVA - Slovensko má podľa Rady pre rozpočtovú zodpovednosť v rámci EÚ najhoršiu dlhodobú udržateľnosť verejných financií. Podľa ministra financií Igora Matoviča za to môže bývalá vláda Petra Pellegriniho! V súvislosti s odchodom časti poslancov Za ľudí do klubu SaS spomenul, že naďalej platí koaličná zmluva.

slovakia

left justify in out

„Rada skonštatovala, že verejné financie sú v katastrofálnom stave, no zároveň, keď si pozriete tú ich správu, tak známka rizika bola z februára 2020 a voľby boli 29. februára 2020. Takže v takomto stave nám Peter Pellegrini odovzdal verejné financie,“ povedal v stredu pred rokovaním vlády Matovič.

 

Možno vás zaujme: Kamenický odporučil Matovičovi, aby si nechal ochranku s obrneným autom!

 

Na otázku, čo s tým súčasná vláda plánuje robiť, odpovedal, že to, čo majú v Programovom vyhlásení vlády. „Čiže prijať zákon o rozpočtovej zodpovednosti, prijať výdavkové limity a podobné ochranné opatrenia, aby tu ten Armagedon po nás nezostal.“ 

 

Koaličná dohoda naďalej platí

Matovič v súvislosti s odchodom časti poslancov Za ľudí do klubu SaS a otázkami okolo možného prerozdelenia ministerských mandátov zdôraznil, že koaličná dohoda naďalej platí.

"V koaličnej dohode sú všetky odpovede aj na otázky týkajúce sa rozdelenia mandátov vo vláde.“ 

 

Súvisiaci článok: Je to potvrdené! Členovia frakcie okolo Kolíkovej vstúpili do klubu SaS

 

Je presvedčený, že dohody musia platiť nielen vtedy, keď nám to vyhovuje, ale aj vtedy, ak sa pôvodná situácia zmení a už to nie je podľa našich predstáv. "Koaličnú dohodu sme neuzatvárali nato, aby sa menila, ak dôjde k situácii, že niektorej politickej strane prestane vyhovovať.“ Prípadné snahy meniť ju dal do súvislosti s možnými snahami povaliť vládu.

 

Prioritou pre Igora Matoviča a OĽANO je udržať koalíciu a jej mandát. Na otázku, či by chcel, aby sa Veronika Remišová v tejto situácii vrátila do OĽANO, Matovič povedal, že Remišová z OĽANO nikdy reálne nevystúpila. "Ona pobudla niekde inde, zablúdila a možno sa niekedy vráti." 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies