Ruská polícia zhabala v múzeu zosmiešňujúce portréty: Putin bol v spodnej dámskej bielizni!

NETKY.SK • 28 August 2013, 06:24 • 2 min
Ruská polícia zhabala v múzeu zosmiešňujúce portréty: Putin bol v spodnej dámskej bielizni!

PETROHRAD - Štyri exponáty zhabala ruská polícia pri razii v Múzeu moci na Nevskom prospekte v Petrohrade, informuje dnes s odvolaním sa na miestne médiá tlačová agentúra DPA. Výstavu s názvom Vládcovia výtvarníka Konstantina Altunina, ktorú otvorili iba pred dvoma týždňami, podľa rovnakého zdroja po pondelkovej razii uzavreli.

slovakia

left justify in out

Medzi obrazmi boli diela, znázorňujúce polonahého prezidenta Vladimira Putina s premiérom Dmitrijom Medvedevom v ženskej spodnej bielizni, či prominentného miestneho politika Anatolija Milonova, známeho bojovníka proti homosexualite, pred dúhovou vlajkou alebo patriarchu ruskej pravoslávnej cirkvi Kirilla s tetovaním podobizní Lenina a Stalina.

Príslušné orgány skúmajú v tejto súvislosti, či obsah diel nepredstavuje porušenie zákona, informovala polícia. Samotný výtvarník pre magazín The New Times uviedol, že opúšťa Ruskú federáciu. "Letím do Kodane, pretože hrozbu považujem za veľmi vážnu," vyhlásil. Spomínaná výstava mala byť podľa mediálnych informácií aj umeleckým príspevkom k návšteve štátnikov-účastníkov summitu krajín skupiny G20, ktorého dejiskom bude práve Petrohrad v dňoch 5.-6. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies