Ruská armáda dostala najnovší prieskumný komplex Penicilín

NETKY.SK • 22 Január 2021, 14:10 • 2 min
Ruská armáda dostala najnovší prieskumný komplex Penicilín

MOSKVA - Ruská armáda dostala najnovšie delostrelecké prieskumné systémy Penicilín, uviedol pre agentúru RIA Novosti generálny riaditeľ koncernu Vega Vjačeslav Michejev.

slovakia

left justify in out

Penicilín je určený na prieskum palebných pozícií delového a raketového delostrelectva, ale aj protilietadlových a taktických rakiet. Komplex zaznamenáva akustické a tepelné signály zo striel a výbuchov a vydáva presné súradnice polohy nepriateľských zbraní, ktoré sa potom aplikujú na elektronickú mapu.

 

img

 

Podľa koncernu Vega, funguje Penicilín efektívne kedykoľvek počas dňa aj noci pri teplote od -40 do +50 stupňov Celzia. Čas na získanie súradníc streľby z jedného cieľa nepresahuje päť sekúnd. Komplex vyvinul Výskumný ústav Vektor, ktorý je súčasťou koncernu Vega.

 

Podľa otvorených zdrojov Penicilín, na rozdiel od väčšiny ostatných podobných systémov, presne určí nepriateľské delostrelectvo nie pomocou radaru, ale vďaka novému princípu kombinácie tepelného a zvukového prieskumu, ktorý znemožňuje jeho potlačenie elektronickými prostriedkami.

 

Okrem toho, nový systém sa neodmaskuje žiarením radarovej stanice, ale zároveň poskytuje vysokú presnosť. Komplex je nainštalovaný na podvozku KamAZu, prieskumný opticko-elektronický modul systému je namontovaný na zdvíhacom stožiari.

 

 

 Ruská armáda bola predtým zásobovaná radarovými systémami na boj proti batériam, ktoré detegujú nepriateľské mušle a rakety pomocou radarových staníc, ako aj systémy na meranie zvuku vybavené iba akustickými senzormi, ktoré mali významné chyby pri určovaní pozícií nepriateľského delostrelectva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies