Premiér Veľkej Británie Boris Johnson je nakazený koronavírusom

NETKY.SK • 27 Marec 2020, 12:42 • 2 min
Premiér Veľkej Británie Boris Johnson je nakazený koronavírusom

Britského premiéra Borisa Johnsona testovali pozitívne na prítomnosť nového koronavírusu. Momentálne sa nachádza v karanténe.

slovakia

left justify in out

"Za posledných 24 hodín sa u mňa prejavili mierne príznaky a testovali ma pozitívne na koronavírus," uviedol Johnson na Twitteri. Napísal, že je v samoizolácii, ale bude aj naďalej viesť boj vlády s koronavírusom, a to prostredníctvom videokonferencií. "Spolu ho porazíme," dodal. Johnsonova kancelária informovala, že ho testoval v premiérskom úrade personál britského Národného zdravotníckeho systému (NHS) po tom, ako sa u neho vo štvrtok prejavili "mierne príznaky". Premiér dodržiava predpisy a zostane v samoizolácii na Downing Street 10.

 

 

Práve Veľká Británia patrila medzi krajiny s najmiernejšími opatreniami. Premiér Johnson síce vyzval ľudí, aby sa vyhýbali miestam ako reštaurácie, bary, kiná a podobne, no až do 23. marca nenariadil ich zatvorenie. Otvorené ostali aj školy s odôvodnením, že je potrebné, aby pracujúci občania zostali v práci. Ak by školy zavreli, museli by ostať doma so svojimi deťmi. 

 

img

 

Opatrenia v Británii

Johnsona okrem iného kritizovali aj za to, že aktuálnu situáciu berie na ľahkú váhu a že britské nemocnice nie sú na pandémiu pripravené. On reagoval na kritiku slovami, že zdravotníckeho personálu je dostatok. Avšak po neustálom zvyšovaní počtu nakazených nakoniec Johnson prijal striktné opatrenia, medzi ktoré patrilo aj zrušenie verejných udalostí, zavrieť všetky nepotrebné obchody. Briti majú tiež zakázané vychádzať zo svojich domovov, urobiť tak môžu len za účelom cesty do práce, nákupy či ak chcú športovať. 

 

Aktuálne štatistiky

Anglicko momentálne hlási 11 658 prípadov a 578 mŕtvych.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies