Rusi sa vyjadrili k vyslaniu vojenských jednotiek do Venezuely

NETKY.SK • 26 Marec 2019, 19:56 • 2 min
Rusi sa vyjadrili k vyslaniu vojenských jednotiek do Venezuely

MOSKVA - Počas dnešného dňa sa ruské ministerstvo zahraničných vecí vyjadrilo, že vyslanie vojenských špecialistov je v súlade so zákonmi Venezuely. Agentúra AFP informovala o tom verejnosť počas dnešného dňa.

slovakia

left justify in out

Rusko "rozvíja spoluprácu s Venezuelou výlučne v súlade s ústavou tejto krajiny a pri plnom rešpektovaní jej právnych noriem", uviedla vo vyhlásení hovorkyňa ruského rezortu zahraničných vecí Marija Zacharovová.

 

"Prítomnosť ruských špecialistov na venezuelskom území je v súlade s dohodou o vojenskej a technickej spolupráci, podpísanej v máji 2001 vládami Ruska a Venezuely," dodala.

 

img

 

V hlavnom meste Venezuely Caracas sa v priebehu víkendu objavili ruské lietadlá v rámci vojenskej akcie. Predstaviteľ Venezuely, ktorý si neželá byť menovaný, už počas včerajšieho dňa uviedol, že na návštevu pricestovali zástupcovia ruských ozbrojených síl, aby prerokovali záležitosti okolo výcviku a výzbroje.

 

img

 

USA na tento krok Ruska reagovalo takmer okamžite. Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo vyhlásil, že "Spojené štáty sa nebudú nečinne prizerať, ako Moskva po krajine rozmiestňuje svoje jednotky s cieľom podporory režimu prezidenta Nicolása Madura." 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Mundo 🌍 #26mar El jefe de estado de Estados Unidos, Mike Pompeo, se comunicó con su homólogo ruso, Serguei Lavrov, luego de la llegada de dos aviones de la Fuerza Armada rusa con personal y equipamiento militar, para hablar sobre la presencia de estos militares rusos en el país. Además el jefe de la diplomacia americana acusó a Rusia de agravar las tensiones en Venezuela y remarcó que EEUU “no se quedará quieto mientras Rusia exacerba las tensiones” en el país, según comunicado difundido por el departamento de estado norteamericano. #noticiascanali #news #mikepompeo #usa #militares #rusia #aviones #venezuela

Príspevok, ktorý zdieľa Noticias Canali (@noticiascanali),

 

Vec sa má tak, že situácia vo Venezuele rozdelila svet na dva tábory. Spojené štáty vrátane asi ďalších 50 krajín sveta uznávajú za prezidenta namiesto Madura vodcu opozície Juana Guaidóa. Druhá strana je práve za spomínaného Madura. Posledné voľby síce Maduro aj vyhral, lenže podľa Guaidóa boli zmanipulované, a tak sa vyhlásil za dočasného prezidenta Venezuely. 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies