Rusi podali protest: Zápas mali zastaviť už v 1. minúte

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 11:51 • 2 min
Rusi podali protest: Zápas mali zastaviť už v 1. minúte

MOSKVA - Ruský futbalový zväz (RFZ) podal protest proti rozhodnutiu delegátov Európskej futbalovej únie (UEFA) o pokračovaní zápasu kvalifikácie EURO 2016 na pôde Čiernej Hory po tom, čo brankára Igora Akinfejeva zasiahla svetlica. Rusi zároveň chcú, aby duelu kontumovali v ich prospech.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral už v prvej minúte, gólmana Ruska museli vyniesť na nosidlách a išiel na ošetrenie do nemocnice. Duel pokračoval po vyše polhodinovej prestávke. Zápas nakoniec nedohrali. V 67. minúte po nepremenenej penalte Širokova čiernohorskí fanúšikovia opäť vyčíňali, na ihrisku sa strhla mela medzi hráčmi a Dmitrija Kombarova zasiahol ďalší objekt hodený z tribún. Hlavný arbiter potom zápas predčasne ukončil za stavu 0:0.

 

"Je hanba, že výtržnosti čiernohorských fanúšikov zmarili zápas, ktorý mohol byť veľmi zaujímavý," povedal prezident RFZ Nikolaj Tolstych. "Po konci zápasu sme podali protest. Podľa nás ho mali zastaviť už po prvom incidente v prvej minúte. Som presvedčený, že UEFA príde s objektívnym a férovým rozhodnutím, ktoré bude v súlade s ich pravidlami. Myslíme si, že by ho mali kontumovať v náš prospech," dodal.

 

UEFA si pred štartom disciplinárneho konania počká na vyjadrenia rozhodcov a svojich delegátov.

Akinfejev utrpel otras mozgu a popáleniny na krku, informoval lekár ruského tímu Eduard Bezuglov. "Bol na pozorovaní v miestnej nemocnici, absolvoval vyšetrenie mozgu a ďalšie testy. Nie je v ohrození života. Cestoval s tímom späť do Moskvy a tam sa podrobí ďalšej rehabilitácii," agentúra Reuters citovala Bezuglova.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies