Rusi hodnotili boj proti islamistom pod vedením USA, nič významné nedosiahli

NETKY.SK • 16 September 2015, 16:59 • 2 min
Rusi hodnotili boj proti islamistom pod vedením USA, nič významné nedosiahli

MOSKVA - Ničím pozoruhodné nie sú podľa ruského ministerstva zahraničných vecí výsledky boja proti organizácii Islamský štát (IS), ktoré rok po svojom založení dosiahla koalícia vedená Spojenými štátmi.

slovakia

left justify in out

"Vynára sa tu legitímna otázka - aké sú výsledky toho, že tieto krajiny, ktoré tak rady počítajú prelety cudzích lietadiel, vyslali do tejto oblasti svoje ozbrojené sily," uvádza sa podľa agentúry Reuters v dnes zverejnenom vyhlásení ruského ministerstva zahraničných vecí. "Bohužiaľ, úspechy koalície v boji (proti Islamskému štátu) vyzerajú veľmi skromne," uvádza sa ďalej vo vyhlásení ministerstva.

 

Členmi medzinárodnej koalície proti IS sú Spojené štáty, Saudská Arábia, Jordánsko, Bahrajn, Francúzsko, Kanada či Spojené arabské emiráty. Prvé útoky svojich na ciele IS na území Sýrie dnes potvrdila aj Austrália. Británia podniká len rutinné prieskumné lety bezpilotnými lietadlami. Dvaja nemenovaní americkí predstavitelia v pondelok uviedli, že na letisku pri meste Lázikíja, ktoré je baštou sýrskeho prezidenta Bašára Asada, sa objavilo sedem ruských tankov T-90. Obaja predstavitelia potvrdili, že letisko bránia aj ruské delá.

 

Rusko v piatok oznámilo, že posiela do Sýrie vojenskú techniku, aby pomohlo sýrskej vláde v boji proti IS.

Zástupca náčelníka generálneho štábu ruských ozbrojených síl Nikolaj Bogdanovskij dnes podľa agentúry RIA Novosti uviedol, že Rusko sa zatiaľ v Sýrii vojenskú leteckú základňu vybudovať nechystá, ale "všetko je možné".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies