Rus Panarin bodoval aj v 14. zápase sezóny a vyrovnal klubový rekord

NETKY.SK • 13 November 2023, 14:30 • 2 min
Rus Panarin bodoval aj v 14. zápase sezóny a vyrovnal klubový rekord

NEW YORK - Ruský hokejista Artemij Panarin sa v noci na pondelok dvomi asistenciami podieľal na víťazstve New Yorku Rangers nad Columbusom 4:3 po nájazdoch a bodoval tak vo všetkých 14 zápasoch v prebiehajúcej sezóne NHL. Počas tejto šnúry nazbieral dokopy 24 bodov za osem gólov a 16 asistencií. Tridsaťdvaročný krídelník vyrovnal štrnásťzápasovou bodovou sériou od začiatku ročníka klubový rekord Roda Gilberta zo sezóny 1972/73.

slovakia

left justify in out

"Úprimne, veľa to pre mňa znamená. Je to dobrý pocit. Ďakujem mojim spoluhráčom a fanúšikom za podporu," uviedol pre nhl.com Panarin, ktorý je momentálne druhý najproduktívnejší hráč súťaže. Má veľkú zásluhu na vydarenom vstupe "jazdcov" do sezóny. Tí bodovali v desiatom stretnutí v rade, v nich vybojovali deväť víťazstiev a so ziskom 23 bodov zo 14 zápasov vedú Metropolitnú divíziu.

V zápase oslávil malé jubileum útočník hostí Jack Roslovic. ktorý nastúpil na svoj 400. zápas v základnej časti. Jeho spoluhráč Zach Werenski svojou 173. asistenciou v profiligovej kariére vyrovnal klubový rekord medzi obrancami, ktorý doteraz sám držal Seth Jones.


Míľnik dosiahol aj ďalší produktívny obranca Filip Hronek, ktorý asistenciou prispel k triumfu Vancouveru na ľade Montrealu 5:2. Český bek bodoval v desiatom zápase za sebou, čím vyrovnal zápis Douga Halwarda z ročníka 1982/83 s treťou najdlhšou bodovou sériou u obrancu v klubovej histórii. Hronek počas svojej šnúry získal 13 asistencií.

 

Hráči Dallasu triumfovali na ľade Minnesoty 8:3, pričom až päť gólov strelili v presilovkách, čím vyrovnali klubový rekord. Gólom pomohol k výhre americký veterán Joe Pavelski, ktorý sa s 1014 bodmi (455+559) dostal cez Pata LaFontainea na deviate miesto historickej produktivity rodákov z USA. Stars dali "divochom" dva góly v oslabeniach, ten druhý vsietil v závere Wyatt Johnston. Dvadsaťročný center je iba druhý hráč v histórii Stars, ktorý strelil gól v oslabení v dvoch dňoch za sebou. V marci 1971 to dokázal aj Ted Hampson. V NHL sa to naposledy podarilo Švédovi Williamovi Karlssonovi z Vegas v marci 2018. Johnston dal gól v oslabení aj v noci na nedeľu na ľade Winnipegu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies