Slovensko sťahuje rodiny vyslaných zamestnancov v Kyjeve a Užhorode

NETKY.SK • 12 Február 2022, 16:26 • 2 min
Slovensko sťahuje rodiny vyslaných zamestnancov v Kyjeve a Užhorode

BRATISLAVA - Rezort slovenskej diplomacie rozhodol o stiahnutí rodinných príslušníkov vyslaných zamestnancov na Zastupiteľskom úrade SR v Kyjeve a Generálnom konzuláte SR v Užhorode. Urobil tak po sobotnom zasadnutí krízového štábu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR a vyhodnotení dostupných spravodajských informácií.

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva Juraj Tomaga informoval, že MZVEZ zároveň mení cestovné odporúčanie na úroveň necestovať na Ukrajinu bez ohľadu na účel cesty.

 

„Toto rozhodnutie je výsledkom dnešného rokovania medzi zastupiteľskými úradmi členských krajín EÚ v Kyjeve. Rozhodnutie rezortu diplomacie sa opiera o vyhodnotenie najaktuálnejších zdieľaných spravodajských informácií, ktoré hovoria o ďalšom zhoršovaní bezpečnostného prostredia a eskalácii napätia,“ uviedol Tomaga.

 

img

 

Rezort diplomacie je pripravený ďalej upraviť cestovné odporúčania podľa aktuálneho vývoja. „V tejto súvislosti odporúčame pravidelne sledovať webovú stránku rezortu a využiť možnosť registrácie na stránkach MZVEZ SR,“ dodal Tomaga.

 

Prečítajte si tiež: Viaceré krajiny vyzvali svojich občanov, aby odišli z Ukrajiny




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies