Rumunské úrady skonfiškovali pred novoročnými oslavami 38 ton pyrotechniky

NETKY.SK • 30 December 2015, 14:08 • 2 min
Rumunské úrady skonfiškovali pred novoročnými oslavami 38 ton pyrotechniky

BUKUREŠŤ - Rumunské úrady skonfiškovali v uplynulých týždňoch - pred blížiacimi sa novoročnými oslavami - až 38 ton pyrotechniky. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K zhabaniu došlo približne dva mesiace po požiari v bukureštskom nočnom klube Colectiv, ktorý si vyžiadal 63 obetí na životoch. Rumunské ministerstvo vnútra uviedlo, že v decembri sprísnilo kontroly a v kluboch i na ďalších miestach zhabalo obrovské množstvo pyrotechniky.


Odpaľovanie zábavnej pyrotechniky je v Rumunsku pomerne bežnou a obľúbenou činnosťou, pričom bezpečnostné predpisy sa v tejto oblasti dodržujú len laxne, dodala AP. Požiar v bukureštskom nočnom klube Colectiv vypukol 30. októbra počas heavy-metalového koncertu, keď iskra z pyrotechnických efektov zapálila penovú dekoráciu. Priamo na mieste zahynulo v panike 26 ľudí, zatiaľ čo desiatky ďalších utrpeli vážne zranenia. Počet obetí tragédie v nasledujúcich dňoch prudko stúpal.


Rumunské úrady po tragédii výrazne sprísnili bezpečnostné opatrenia. Niektoré kluby dokonca dočasne zatvorili svoje prevádzky, aby tak mohli zlepšiť úroveň bezpečnostných protipožiarnych opatrení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies