Dôležité podujatie v ceste k ekologickému poľnohospodárstvu

NETKY.SK • 11 November 2020, 14:15 • 2 min
Dôležité podujatie v ceste k ekologickému poľnohospodárstvu

Vízia ekologickej poľnohospodárskej výroby v novej SPP je názov podujatia, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 12. novembra. Pôjde už o 6. ročník konferencie, ktorá prebehne pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (MPRV SR).

slovakia

left justify in out

Tentokrát prebehne formou online. Podujatie poteší poľnohospodárov a záujemcov o ekologické poľnohospodárstvo. Vystúpia tu aj zástupcovia odborných sekcií agrorezortu.


V úvode sa poskytnú informácie o aktuálnej situácii v implementácii opatrení ekologického poľnohospodárstva Programu rozvoja vidieka SR 2014 – 2020. Povie o ňom viacej riaditeľ Odboru neprojektových podpôr Programu rozvoja vidieka zo Sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb MPRV SR Rudolf Trebatický.

 


O budúcnosti ekologickej poľnohospodárskej výroby porozpráva Daniela Rudá, riaditeľka Odboru rastlinnej výroby zo Sekcie poľnohospodárstva MPRV SR. O prípravkoch na ochranu rastlín v ekologickej poľnohospodárskej výrobe prezradí informácie Branislava Škarbová z Odboru rastlinnej výroby.

Preberie sa aj stratégia "Z farmy na stôl" v záujme spravodlivého zdravého potravinového systému, Bryndza 1787, ale aj efektívnejšie využívanie reprodukčných vlastností dojníc. Návštevníci online podujatia sa dozvedia aj informácie z oblasti ekologickej poľnohospodárskej výroby. Prihlásiť sa môžete na linku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona