Ross Brawn: Dominancia Red Bullu má byť inšpiráciou

NETKY.SK • 18 Október 2013, 13:09 • 2 min
Ross Brawn: Dominancia Red Bullu má byť inšpiráciou

BRACKLEY - Podľa tímu motoristickej formuly 1 Mercedes by mala byť súčasná dominancia Red Bullu skôr inšpiráciou ako zahanbením konkurencie.

slovakia

left justify in out

Nemecká automobilka začala sezónu 2013 v pozícii najväčšieho súpera výrobcovi energetických nápojov, avšak po letnej prestávke je Red Bull a najmä Sebastian Vettel na nezastavenie. Dvadsaťšesťročný trojnásobný majster sveta vyhral všetkých päť veľkých cien a už len krôčik ho delí od zisku štvrtého titulu svetového šampióna za sebou.

Mercedes po letnej pauze zaostáva nie len za Red Bullom, ale aj za Ferrari a Lotusom. Na ostatnej VC Japonska na okruhu v Suzuke vyhral Vettel kvalifikáciu aj s nefunkčným systémom KERS. "Nepovedal by som, že je to zahanbujúce. Je to frustrujúce a očividne Red Bull má momentálne veľmi, veľmi dobrý výkon. Ale to nás motivuje, aby sme sa snažili ešte viac. Vyzerá to tak, že pred VC Belgicka urobili krok vpred a naopak, zmeny, ktoré sme vykonali my a ktoré mali zvýšiť našu pretekovú rýchlosť, nás spomalili vo výkone na jedno kolo. Ide o kompromis, o ktorý sa pokúšame," citoval portál autosport.com šéfa Mercedesu Rossa Brawna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies