Členovia HLAS-SD podporia svojimi podpismi návrh na mimoriadnu schôdzu NRSR

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 14:07 • 2 min
Členovia HLAS-SD podporia svojimi podpismi návrh na mimoriadnu schôdzu NRSR

BRATISLAVA - Nezaradení poslanci a členovia strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) sa podpíšu pod návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorú iniciuje Smer - sociálna demokracia (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Mala by sa konať už budúci týždeň 

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini to potvrdil v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo. Pod schôdzu sa podľa jeho slov podpíšu najneskôr v utorok 13. apríla a predpokladá, že Smer-SD podpisy odnesie do podateľne do konca tohto týždňa. Mimoriadna schôdza by tak mohla byť budúci týždeň.

 

img

 

Čo ak? 
Smer-SD sa chce na mimoriadnej "COVID-19" schôdzi pýtať napríklad aj na to, kto nesie zodpovednosť za iné úmrtia či na nákup ruskej vakcíny Sputnik V. Pellegrini očakáva, že koalícia program schôdze nepodporí. Smer-SD chce v prípade neotvorenia schôdze ihneď podať návrh na vyslovenie nedôvery vláde.

 

img

 

Vyjadrenie dôvery 

Pellegrini považuje takúto schôdzu za predmetnú, keďže vláda Eduarda Hegera (OĽaNO) ešte len predstúpi pred poslancov Národnej rady SR (NR SR) so žiadosťou o vyslovenie dôvery. "Tam vyjadríme, čo si o tejto vláde myslíme," doplnil expremiér. Ako uviedol, schôdza by mala byť niekedy po 22. apríli.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies