Ronaldo spasil Real Madrid 23. gólom, Messi za Sanchezom už len o 4 góly

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 10:49 • 2 min
Ronaldo spasil Real Madrid 23. gólom, Messi za Sanchezom už len o 4 góly

MADRID - Cenný bod v madridskom derby za remízu 2:2 zachránil futbalistom Realu proti domácemu Atleticu kanonier Cristiano Ronaldo, ktorý osem minút pred koncom dal z otočky svoj 23. ligový gól v tejto sezóne.

slovakia

left justify in out

V zápase FC Barcelona - UD Almeria 4:1 zaznamenal Lionel Messi svoj jubilejný 230. ligový zásah v drese katalánskeho giganta a opäť znížil stratu na treťom mieste v historickej tabuľke kanonierov najvyššej španielskej súťaže.
      

"Biely balet" natiahol sériu bez prehry na 29 súťažných zápasov, pričom naposledy prehral v októbri 2013 na Nou Campe s Barcelonou 1:2. V dramatickom a kvalitnom stretnutí na štadióne Vicente Calderona vyhrávali hostia po góle Karima Benzemu, ktorý si na hranici ofsajdu nabehol na center z pravej strany a v páde skóroval. Atletico však otočilo skóre ešte v prvom polčase. Najskôr krížnou strelou zvnútra šestnástky vyrovnal Koke a v závere prvého polčasu prekvapil z takmer 30 m domáceho brankára delovkou Gabi. Hostia sa zmohli už len spomínané vyrovnanie portugalského kanoniera v 82. minúte, vďaka ktorému neprehrali na pôde Atletica už posledných 15 rokov. 
      

Na čele súťaže je tak so 64 bodmi Real Madrid, FC Barcelona, ktorá útočí na piaty titul za šesť rokov, má na druhom mieste o bod menej. Tretie je so 61 bodmi Atletico, ktoré sa naposledy tešilo zo španielskeho primátu v roku 1996. "Remíza je výsledok, z ktorého sme trochu sklamaní, pretože v druhom polčase sme jednoznačne dominovali a zaslúžili sme si dať jeden alebo dva ďalšie góly," povedal stopér Real Sergio Ramos. "Stále však máme ešte na čele náskok a potrebujeme sa ďalšej zlepšovať pri zbieraní bodov."    
      

Atletico vyhralo v septembri na San Bernabeu 1:0 a v domácom prostredí útočilo na prvý dvojitý ligový triumf nad Realom Madrid v jednej sezóne od roku 1951. Futbalisti Atletica sa snažili presadiť aj svojou tradične agresívnou hrou, ktorú vyznával počas svojej hráčskej kariéry aj súčasný hlavný kouč Diego Simeone. Madridské derby bolo miestami vyhrotené, asistenta trénera domácich Germana Burgosa musela dokonca hlavný arbiter "upratať" na tribúnu. Na zelenom koberci mali zasa fyzický konflikt Pepe a Diego Godin. 
      

"Atletico sa snažilo hrať silový a agresívny zápas, čo nie je náš štýl. Našou odpoveďou bol koncentrovaný výkon," povedal kouč Realu Carlo Ancelotti. "Musíme brať aj remízu, pretože to bol náročný zápas. Snažili sme sa hrať svoju hru, ale nebolo to ľahké. Druhý polčas sa nám však vydaril. Po prvom góle Benzemu sme sa snažili atakovať súpera vyššie, ale nechali sme Atletico vrátiť sa do zápasu. Atletico malo väčšie problémy v druhom polčase, pretože sme začali hrať viac po stranách. Boli sme už aj trpezlivejší, ako v prvom polčase, v ktorom sme strácali zbytočne lopty." Tréner Simeone bol po zápase na svojich zverencov hrdý: "Niekto bude možno z výsledku smutný, ale stále sme v hre o titul. Som hrdý na skupinu týchto chlapcov, ktorí bojujú proti akémukoľvek súperovi."
      

V ďalšom stretnutí 26. kola španielskej ligy si Barcelona poradila s Almeriou rozdielom triedy. Argentínčan Messi dal z priameho kopu svoj šestnásty ligový gól sezóny a na druhého Diega Costu stráca päť presných zásahov. Pre juhoamerického legionára to bol súčasne 230. ligový gól, pričom na legendárneho Mexičana v službách Realu Madrid Huga Sancheza stráca už len štyri presné zásahy. Španielsky rekordér Telmo Zarra má na čele historickej tabuľky 251 nastrieľaných gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies