Romário si posvieti na Del Nerove zmluvy, Marin má problémy

NETKY.SK • 1 December 2015, 09:21 • 2 min
Romário si posvieti na Del Nerove zmluvy, Marin má problémy

SAO PAULO/NEW YORK - Prezident Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) Marco Polo del Nero bude pred senátnym výborom obhajovať podozrivé marketingové zmluvy. Vyšetrovanie parlamentnej skupiny vedie bývalý reprezentant Romário, ktorého pozornosť vzbudilo viac ako 20 kontraktov medzi štátnymi federáciami a istou automobilkou, ktoré podpísali ešte v čase, keď bol Del Nero viceprezidentom CBF.

slovakia

left justify in out

Del Nero sa minulý týždeň vzdal členstva vo výkonnom výbore Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ale pozíciu na čele brazílskeho futbalu si zatiaľ udržal.


Problémy má aj Del Nerov predchodca. Šéf organizačného výboru futbalových majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii José Maria Marin nevie zohnať milión amerických dolárov v hotovosti na uhradenie kaucie v USA, kde federálny súd v Brooklyne rieši obvinenie z prijímania úplatkov v miliónoch dolárov od športovo-marketingových spoločností v súvislosti s turnajom Copa América a Brazílskym pohárom. Súd ho začiatkom novembra po extradícii zo Švajčiarska prepustil na kauciu 15 miliónov amerických dolárov, z nich milión musí byť cash a ďalšie dva vo forme záruk. Brazílčanovi právnici požiadali o odklad.


Marin je zapletený do korupčnej aféry v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA), spolu s ďalšími šiestimi činovníkmi ho zatkli 27. mája tohto kalendárneho roka v luxusnom hoteli vo švajčiarskom Zürichu dva dni pred kongresom FIFA. Americká prokuratúra tvrdí, že dovedna 14 osôb napojených na FIFA sa v priebehu uplynulých 24 rokov obohatilo na úplatkoch presahujúcich 150 miliónov USD. Marin na súde vinu poprel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies